Ako imate najavljene goste, prijatno ih iznenadite svojim kuvarskim umijećem i napravite ovo izvrsno jelo koje će ih sigurno oduševiti, izgleda fantastično a preukusnoo, zaista jamii..

Potrebno:
| - 500 g mlevenog junećeg mesa - 250 g mlevenog svinjskog mesa - 3 čena belog luka - 2 cela jajeta i jedno žumance - 2 kriške hleba - pola šolje mleka - kilogram spanaća - kašika maslaca - 250 g šampinjona - čaša milerama - 100 g suve slanine - veza peršunovog lista,malo ulja, soli i bibera - još pola čaše milerama za preliv Priprema: Hleb potopite u mleko. Mleveno meso, pomešajte s jajima i žumancem, posolite i pobiberite, dodajte oceđen hleb. Iseckajte sitno beli luk pa i to dodajte, izmešajte da se sve lepo sjedini pa masu podelite u 4 dela. Spanać operite, očistite, obarite, posolite, pa ga zatim sitno naseckajte. Pečurke operite i isecite na tanke listiće pa izdinstajte na maslacu, posolite i na samom kraju dodajte mileram. Dobro maslacem podmažite kalup za kuglof pa u njega naizmenično ređajte meso, spanać, meso, pečurke, a na vrhu neka bude meso. Pecite u rerni na 180 stepeni oko 45 minuta. Izručite na zagrejan tanjir, udubljenja popunite tankim režnjevima prepečene slanine, prelijte mileramom i pospite seckanim peršunovim listom. Dobar tek! Izvor:novine.ca |
Nema komentara:
Objavi komentar