petak, 14. kolovoza 2020.

Slani kuglof sa mljevenim mesom, spanaćem i pečurkama - jelo koje ćete obožavati

 Ako imate najavljene goste, prijatno ih iznenadite svojim kuvarskim umijećem i napravite ovo izvrsno jelo koje će ih sigurno oduševiti, izgleda fantastično a preukusnoo, zaista jamii..


                                        Svecani venac


Potrebno:

- 500 g mlevenog junećeg mesa
- 250 g mlevenog svinjskog mesa
- 3 čena belog luka
- 2 cela jajeta i jedno žumance
- 2 kriške hleba
- pola šolje mleka
- kilogram spanaća
- kašika maslaca
- 250 g šampinjona
- čaša milerama
- 100 g suve slanine
- veza peršunovog lista,malo ulja, soli i bibera
- još pola čaše milerama za preliv


Priprema:

Hleb potopite u mleko. Mleveno meso, pomešajte s jajima i žumancem, posolite i pobiberite, dodajte oceđen hleb. Iseckajte sitno beli luk pa i to dodajte, izmešajte da se sve lepo sjedini pa masu podelite u 4 dela.

Spanać operite, očistite, obarite, posolite, pa ga zatim sitno naseckajte.

Pečurke operite i isecite na tanke listiće pa izdinstajte na maslacu, posolite i na samom kraju dodajte mileram.

Dobro maslacem podmažite kalup za kuglof pa u njega naizmenično ređajte meso, spanać, meso, pečurke, a na vrhu neka bude meso.

Pecite u rerni na 180 stepeni oko 45 minuta.

Izručite na zagrejan tanjir, udubljenja popunite tankim režnjevima prepečene slanine, prelijte mileramom i pospite seckanim peršunovim listom.

Dobar tek!

Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar