četvrtak, 13. kolovoza 2020.

Lagani ljetni ručak u kojem ćete uživati - tikvice punjene piletinom

 Fini lagani ljetni ručak, zapečene tikvice punjene piletinom, fantastična ideja koja će vam se dopasati!


                                 Punjene tikvice sa piletinom — Coolinarika

Potrebno:

- 1,5kg mladih tikvica

- 2 pileća filea ili ako više volite pileće mljeveno meso

- 2 glavice luka

- 2 češnja češnjaka

- 2dl kisele pavlake

- crvena mljevena paprika, sol, biber,peršun i malo kečapa


Priprema:

Na ulju propržiti crni luk, dodati bijeli luk. 


Tikvice oprati, isjeći ih po dužini i izdubiti da se dobije oblik čamca. Izdubljeni dio tikvica isjeckati na kockice i dodati u luk.


Pileće bijelo meso posebno skuvati, isjeckati na kockice i dodati predhodnoj smjesi. Sve zajedno dinstati dok ne ispari tečnost, dodati malo slatke paprike, posoliti i pobiberiti.


Puniti čamce od tikvica smjesom, poredati ih u vatrostalnu činiju i preliti paradajz sosom.


Kad tikvice budu skoro pečene, izvaditi ih iz rerne, preliti kiselom pavlakom  i vratiti u rernu da se još malo zapeku.


Dobar tek!


Foto:coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar