Fini lagani ljetni ručak, zapečene tikvice punjene piletinom, fantastična ideja koja će vam se dopasati!
Potrebno:
- 1,5kg mladih tikvica
- 2 pileća filea ili ako više volite pileće mljeveno meso
- 2 glavice luka
- 2 češnja češnjaka
- 2dl kisele pavlake
- crvena mljevena paprika, sol, biber,peršun i malo kečapa
Priprema:
Na ulju propržiti crni luk, dodati bijeli luk.
Tikvice oprati, isjeći ih po dužini i izdubiti da se dobije oblik čamca. Izdubljeni dio tikvica isjeckati na kockice i dodati u luk.
Pileće bijelo meso posebno skuvati, isjeckati na kockice i dodati predhodnoj smjesi. Sve zajedno dinstati dok ne ispari tečnost, dodati malo slatke paprike, posoliti i pobiberiti.
Puniti čamce od tikvica smjesom, poredati ih u vatrostalnu činiju i preliti paradajz sosom.
Kad tikvice budu skoro pečene, izvaditi ih iz rerne, preliti kiselom pavlakom i vratiti u rernu da se još malo zapeku.
Dobar tek!
Foto:coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar