- pileći file
- so, biber
- maslinovo ulje
- 250 g cherry paradajza
- 1 veliki krastavac, mala glavica ljubičastog luka
- 5 zelenih maslina
- 1/2 limuna
- 250g President mladi sir
Priprema:
Pileća prsa prerežite po dužini na pola, posolite ga i pobiberite.
Gril-tavu premažite s malo maslinova ulja i zagrijte pa na njoj ispecite piletinu, po četiri minute sa svake strane.
Pečenu piletinu odložite na dasku i ostavite da se malo ohladi dok pripremate salatu.
Cherry paradajz operite i narežite na polovice, krastavac operite i narežite na tanke kriške, a luk narežite na trakice.
Pomiješajte povrće u zdjeli pa ga začinite maslinovim uljem, limunovim sokom, solju i biberom.
Na samom kraju dodajte President domaći mladi sir, nježno promiješajte pa sve servirajte uz grilana pileća prsa.
Odmah poslužite i uživajte u nevjerovatnom okusu.
Idealno uz ovo jelo možete poslužiti hljeb s bijelim lukom
Dobar tek!
Izvor:Azra magazin
Nema komentara:
Objavi komentar