- 4 teleća kotleta,ili svinjska
- 15 dkg tvrdog ovčijeg sira,
- 10 dkg svježeg kravljeg sira,
- grančica mažurana,grančica majčine dušice,
- brašno,prezla,
- 2 jaja,
- 8 dkg maslaca,
- so,biber.
Priprema:
Ovčiji sir naribajte na krupni ribež i pomiješajte sa svježim kravljim sirom.
Začinite nasjeckanim listićima mažurana i majčine dušice, posolite i pobiberite.
Horizontalno zarežite svaki kotlet tako da dobijete džep i lagano istucite batom za meso.
Napunite kotlete smjesom od sira i zatvorite otvor sa 2 čačkalice.
Kotlete utapkajte s obje strane u brašno pa u lagano umućena jaja sa malo bibera i, na kraju, u mrvice.
U velikoj tavi zagrijte maslac i pržite kotlete 7-8 minuta sa svake strane.
Izvadite na papirnatu salvetu da se ocijedi suvišna masnoća, posolite i izvadite čačkalice i poslužite.
Ovaj recept možete koristiti i sa svinjskim kotletima ili pilećim fileima, takođe su preukusni.
Dobar tek!
Izvor:avaz.ba
Nema komentara:
Objavi komentar