četvrtak, 6. kolovoza 2020.

20 minutna preukusna piletina u sosu od limuna, sigurno će vas oduševiti


Za današnji ručak probajte piletinu na malo drugačiji način u finom sosu s limunom. Jako zdrav i ukusan obrok za tople ljetne dane a priprema se veoma jednostavno i lako.



                            
            piletina u sosu od limuna recept - YouTube


Potrebno:

- 4 komada pilećih prsa,

- 1 jaje,

- 3 kašike limunovog soka,

- 30 g brašna,

- malo bijelog luka u prahu,malo mljevene crvene paprike,

- 50 g maslaca,

- 100 ml tople vode.


Priprema:

 Sjedinite jaje s kašikom limunovog soka. 

U drugoj zdjelici pomiješajte brašno, bijeli luk i crvenu papriku.

Meso umočite u jaje i limun, a zatim u brašno. 

Rastopite maslac na tavi i pecite meso nekoliko minuta sa svake strane. 

Ulijte vodu i preostale dvije kašike limunovog soka, poklopite i pustite da se krčka još 20 minuta.

Pospite sitno isjeckanim peršunovim listom.

Poslužite uz pire krompir ili samostalno uz sezonsku salatu.

Dobar tek!

Izvor:avaz.ba

Nema komentara:

Objavi komentar