Za današnji ručak probajte piletinu na malo drugačiji način u finom sosu s limunom. Jako zdrav i ukusan obrok za tople ljetne dane a priprema se veoma jednostavno i lako.
Potrebno:
- 4 komada pilećih prsa,
- 1 jaje,
- 3 kašike limunovog soka,
- 30 g brašna,
- malo bijelog luka u prahu,malo mljevene crvene paprike,
- 50 g maslaca,
- 100 ml tople vode.
Priprema:
Sjedinite jaje s kašikom limunovog soka.
U drugoj zdjelici pomiješajte brašno, bijeli luk i crvenu papriku.
Meso umočite u jaje i limun, a zatim u brašno.
Rastopite maslac na tavi i pecite meso nekoliko minuta sa svake strane.
Ulijte vodu i preostale dvije kašike limunovog soka, poklopite i pustite da se krčka još 20 minuta.
Pospite sitno isjeckanim peršunovim listom.
Poslužite uz pire krompir ili samostalno uz sezonsku salatu.
Dobar tek!
Izvor:avaz.ba
Nema komentara:
Objavi komentar