srijeda, 9. rujna 2020.

Idealna lagana večera - kremasti rižoto od paradajza

Ovo je recept za  jelo od pirinča aromatizirano ružmarinom, bosiljkom i slatkim čeri paradajzom. Idealna lagana večera sredinom tjedna, priprema se jak brzo i jednostavno...


                              Creamy tomato risotto

Potrebno:

- 400g konzerve sjeckanog paradajza

- 1litar povrtnog temeljca

- komadić putera

- 1 kašika maslinovog ulja

- 1 luk, sitno nasjeckan

- 2 češnja belog luka, sitno nasjeckana

- 1 grančica ružmarina, sitno nasjeckana

- 250g rižota riže

- 300g čeri paradajza, prepolovljen

- mali paket bosiljaka, grubo iskidan

- 4 žlice ribanog parmezana


Priprema:

KORAK 1

Nasjeckani paradajz i polovinu temeljca prebacite u procesor za kuhanje i pulsirajte dok ne postane glatko. Ulijte u lonac sa preostalim temeljcem, lagano kuhajte i držite na laganoj vatri.


KORAK 2

U međuvremenu stavite maslac i ulje na dno velike šerpe i lagano zagrijte dok se maslac ne otopi. Dodajte luk i lagano kuhajte 6-8 min dok ne omekša. Umiješajte češnjak i ružmarin, pa kuhajte još 1 min. Dodajte rižu i kuhajte uz miješanje 1 min.


KORAK 3

Počnite dodavati vrući temeljac i mešavinu paradajza otprilike četvrtinu odjednom. Pustite da se rižoto kuha, često miješajući, dodajući još temeljca kako se upije. Nakon što dodate polovinu temeljca, dodajte čeri paradajz. Nakon 20-25 minuta riža treba biti kremasta i nježna, cherry paradajz omekšati i potrošiti sav temeljac.


KORAK 4

Pokrijte i ostavite 1 min, a zatim umiješajte bosiljak. Poslužite posuto parmezanom i dobrim mljevenjem crnog papra.

I to je to, dobar tek!

Izvor:Good Food magazine

Nema komentara:

Objavi komentar