Ovo je recept za jelo od pirinča aromatizirano ružmarinom, bosiljkom i slatkim čeri paradajzom. Idealna lagana večera sredinom tjedna, priprema se jak brzo i jednostavno...
Potrebno:
- 400g konzerve sjeckanog paradajza
- 1litar povrtnog temeljca
- komadić putera
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 luk, sitno nasjeckan
- 2 češnja belog luka, sitno nasjeckana
- 1 grančica ružmarina, sitno nasjeckana
- 250g rižota riže
- 300g čeri paradajza, prepolovljen
- mali paket bosiljaka, grubo iskidan
- 4 žlice ribanog parmezana
Priprema:
KORAK 1
Nasjeckani paradajz i polovinu temeljca prebacite u procesor za kuhanje i pulsirajte dok ne postane glatko. Ulijte u lonac sa preostalim temeljcem, lagano kuhajte i držite na laganoj vatri.
KORAK 2
U međuvremenu stavite maslac i ulje na dno velike šerpe i lagano zagrijte dok se maslac ne otopi. Dodajte luk i lagano kuhajte 6-8 min dok ne omekša. Umiješajte češnjak i ružmarin, pa kuhajte još 1 min. Dodajte rižu i kuhajte uz miješanje 1 min.
KORAK 3
Počnite dodavati vrući temeljac i mešavinu paradajza otprilike četvrtinu odjednom. Pustite da se rižoto kuha, često miješajući, dodajući još temeljca kako se upije. Nakon što dodate polovinu temeljca, dodajte čeri paradajz. Nakon 20-25 minuta riža treba biti kremasta i nježna, cherry paradajz omekšati i potrošiti sav temeljac.
KORAK 4
Pokrijte i ostavite 1 min, a zatim umiješajte bosiljak. Poslužite posuto parmezanom i dobrim mljevenjem crnog papra.
I to je to, dobar tek!
Izvor:Good Food magazine
Nema komentara:
Objavi komentar