Pileće meso, slatka kukuruz i vrhnje za kuhanje, sanjarska su kombinacija. Fini hrskavi pire kojem jednostavno nemožete odoliti, ovaj recept izuzetno je jednostavan i koštat će vas jako malo!
Potebno:
- 3 pileća batka bez kosti i kožice ili pileći file, isječeni na manje komade
- smjesa za pire krompir gotova ili pripremljena od 3 veća krompira
- 1 vrhnje za kuhanje
- 1 konzerva kukuruza šećerca
- isjeckani listovi peršuna i nekoliko strukova mladog luka
- sol, biber i začini
Priprema:
Pileće meso kratko propržiti na zagrijanoj masnoći da fino zarudi.
Pripremiti pire krompir kao i obično što ga pripremate.
U pleh za pečenje istresti piletinu, dodati kukuruz šećerac i preliti vrhnjem za kuhanje a ako želite jači okus možete dodati vrećicu mješavine od tri vrste sira izmješanu sa vrhnjem.
Preko piletine stavite pripremljeni pire krompir te ga ravnomjerno rasporedite da prekrije piletinu.
Peći u zagrijanoj pećnici dok krompir ne postane lijepo zlatan i hrskav.
Dobar tek!
Nema komentara:
Objavi komentar