srijeda, 9. rujna 2020.

Preukusna, sočna pita od piletine koja je tako jednostavna i jeftina da ćete je stalno praviti

 Pileće meso, slatka kukuruz i vrhnje za kuhanje, sanjarska su kombinacija. Fini hrskavi pire kojem jednostavno nemožete odoliti, ovaj recept izuzetno je jednostavan i koštat će vas jako malo!


Chicken pie topped with mashed potato, in an oval dish

Potebno:

- 3 pileća batka bez kosti i kožice ili pileći file, isječeni na manje komade

- smjesa za pire krompir gotova ili pripremljena od 3 veća krompira

- 1 vrhnje za kuhanje

- 1 konzerva kukuruza šećerca

- isjeckani listovi peršuna i nekoliko strukova mladog luka

- sol, biber i začini


Priprema:

Pileće meso kratko propržiti na zagrijanoj masnoći da fino zarudi.

Pripremiti pire krompir kao i obično što ga pripremate.

U  pleh za pečenje istresti piletinu, dodati kukuruz šećerac i preliti vrhnjem za kuhanje  a ako želite jači okus možete dodati vrećicu mješavine od tri vrste sira izmješanu sa vrhnjem.

Preko piletine stavite pripremljeni pire krompir te ga ravnomjerno rasporedite da prekrije piletinu.

Peći u zagrijanoj pećnici dok krompir ne postane lijepo zlatan i hrskav.

Dobar tek!


Nema komentara:

Objavi komentar