srijeda, 9. rujna 2020.

Pečena riba s krumpiom i začinima u grčkom stilu koju ćete obožavati

 Ovaj jako zdrav, jeftin i brz recept oduševit će vas kad ga jednom probate.Jednostavno, filete bijele ribe u pećnici pecite s krumpirom, rajčicama i začinskim biljem za zdravu večeru bez glutena


                             Greek-style roast fish

Potrebno:

- 5 malih krumpira (oko 400g), izribanih i isječenih na klinove

- 1 luk, prepolovljen i narezan na kriške

- 2 češnja belog luka, grubo nasjeckana

- ½ žličice sušenog origana ili 1/2 kašike sjeckanog svježeg origana

- 2 kašike maslinovog ulja

- ½ limun, narezan na kolutove

- 2 velika paradajza, isečena na klinove

- 2 svježa fileta ribe miloda bez kože (oko 200g)

- mala šaka peršina, grubo nasjeckanog

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200C / 180C ventilatora / plina 6. 

Krompir, luk, beli luk, origano i maslinovo ulje stavite u lim za pečenje, začinite, a zatim zajedno sa rukama izmiješajte da sve premažete uljem. 

Pecite 15 minuta, sve preokrenite i pecite još 15 minuta.

Dodajte limun i paradajz, te pecite 10 minuta, a zatim preko toga prekrite filom od ribe i kuhajte još 10 minuta. Poslužite posuto peršunovim listom.

Izvor:Good Food magazine

Nema komentara:

Objavi komentar