Ovaj jako zdrav, jeftin i brz recept oduševit će vas kad ga jednom probate.Jednostavno, filete bijele ribe u pećnici pecite s krumpirom, rajčicama i začinskim biljem za zdravu večeru bez glutena
Potrebno:
- 5 malih krumpira (oko 400g), izribanih i isječenih na klinove
- 1 luk, prepolovljen i narezan na kriške
- 2 češnja belog luka, grubo nasjeckana
- ½ žličice sušenog origana ili 1/2 kašike sjeckanog svježeg origana
- 2 kašike maslinovog ulja
- ½ limun, narezan na kolutove
- 2 velika paradajza, isečena na klinove
- 2 svježa fileta ribe miloda bez kože (oko 200g)
- mala šaka peršina, grubo nasjeckanog
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200C / 180C ventilatora / plina 6.
Krompir, luk, beli luk, origano i maslinovo ulje stavite u lim za pečenje, začinite, a zatim zajedno sa rukama izmiješajte da sve premažete uljem.
Pecite 15 minuta, sve preokrenite i pecite još 15 minuta.
Dodajte limun i paradajz, te pecite 10 minuta, a zatim preko toga prekrite filom od ribe i kuhajte još 10 minuta. Poslužite posuto peršunovim listom.
Izvor:Good Food magazine
Nema komentara:
Objavi komentar