utorak, 13. listopada 2020.

Izokrenuti sočni kolač s jabukama na grčki način koji će vas osvojiti na prvi zalogaj

 Ovaj kolač pripremam veoma često jer je tako sočan i ukusan da bih ga svima preporučila, jako jednostavan i lagan za pripremu. Vjerujem kada ga jednom probate da ćete htjeti stalno da ga pripremate , zaista je preukusan...




Potrebno:

- jabuke
- ½ margarina
- 2 šolje šećera
- 4 jaja
- 1½ šolja brašna
- malo konjaka ili viskija
- 3 kašičice praška za pecivo
- sitno seckani orasi
- cimet

Način pripreme

Pola margarina istopite u okrugloj tepsiji, preko toga pospite jednu šolju šećera (da bude ravnomerno raspoređen), zatim poređajte jabuke isečene na kriške prateći liniju tepsije (u krug). 

Kada ste ih poređali, jabuke pospite sitno seckanim orasima (možete dodati i bademe ili lešnike). Dodajte cimet.

Pripremite smesu tako što ćete umutiti 4 jaja, 1 šolju šećera, 1 1/2 šolju brašna, malo konjaka ili viskija, 3 kašičice praška za pecivo. Ovu masu sipajte preko poređanih jabuka.


Stavite u rernu i pecite oko 40 min na 200 stepeni (da dobro porumeni). 

Kada se ispeklo, izručite je (naopako) na tacnu sa obodom  jer ima soka od istopljenog šećera koji curi. Prijatno!

Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar