subota, 3. listopada 2020.

Špagete svi volimo, ali špagete sa školjkama će vas bukvalno oduševiti

 Kada jednom probate ovu verziju pripreme špageta sigurno ćete htjeti češće da imate na svom jelovniku jer su zaista fantastične...





Potrebno:

- 1 kg dagnji
- 450 g plavog patlidžana,
- 350 g špageta,
- malo belog vina,ljuta papričica
- čen belog luka, origano, peršun,
- ulje, so

Način pripreme

Oprane i očišćene dagnje stavite u veći sud, sipajte malo vina, stavite čen belog luka i peršunovo lišće i ostavite na vatri sve dok se školjke ne otvore.

Sklonite s vatre, odstranite oklope, a tečnost u kojoj su kuvane i koju su pustile procedite i ostavite po strani.

Stavite špagete da se kuvaju u kipuću vrelu vodu. 

Za to vreme u većem sudu, na vrelom ulju propržite sitno iseckan plavi patlidžan i ljutu papričicu, dodajte origano, posolite i pobiberite po vašem ukusu.

Kuvane špagete ocedite, pomešajte sa patlidžanom, dodajte oljuštene dagnje, sipajte tečnost u kojoj su školjke kuvane, izmešajte i služite toplo.

Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar