Kada jednom probate ovu verziju pripreme špageta sigurno ćete htjeti češće da imate na svom jelovniku jer su zaista fantastične...
Potrebno:
- 1 kg dagnji
- 450 g plavog patlidžana,
- 350 g špageta,
- malo belog vina,ljuta papričica
- čen belog luka, origano, peršun,
- ulje, so
Način pripreme
Oprane i očišćene dagnje stavite u veći sud, sipajte malo vina, stavite čen belog luka i peršunovo lišće i ostavite na vatri sve dok se školjke ne otvore.
Sklonite s vatre, odstranite oklope, a tečnost u kojoj su kuvane i koju su pustile procedite i ostavite po strani.
Stavite špagete da se kuvaju u kipuću vrelu vodu.
Za to vreme u većem sudu, na vrelom ulju propržite sitno iseckan plavi patlidžan i ljutu papričicu, dodajte origano, posolite i pobiberite po vašem ukusu.
Kuvane špagete ocedite, pomešajte sa patlidžanom, dodajte oljuštene dagnje, sipajte tečnost u kojoj su školjke kuvane, izmešajte i služite toplo.
Izvor:novine.ca
Nema komentara:
Objavi komentar