subota, 3. listopada 2020.

Za sve vegetarijance odličan vegetarijanski gulaš

 Ukoliko ste od onih koji ne konzumiraju meso i mesne prerađevine odnosno vegetarijanac, ovo je super recept za fini mirisni gulaš koji će vas osvojiti na prvu.....






Potrebno:

- 1 kg mešanih pečurki
- veza mladog luka
- 1 crvena paprika
- 40 g maslaca
- so, biber
- 200 ml crnog vina
- 300 g paradajza
- 200 ml pavlake
- kašika gustina


Priprema:

Očistiti pečurke, iseckati ih na krupno. Mladi luk očistiti i oprati pa ga iseći na kolutove. Papriku oprati, očistiti od semenki i iseći na komade.

Rastopiti maslac i na njemu ispržiti pečurke, papriku i mladi luk, zatim posoliti i pobiberiti po ukusu. 

Naliti vino i krčkati sve zajedno oko 10 minuta.

Paradajz oprati, prepoloviti, očistiti, odstraniti semenke i iseći na četvrtine. Dodati u gulaš i blago krčkati još 5 minuta.

Dodati slatku pavlaku i još malo prokrčkati. Nakon toga dodati kašiku gustina i kuvati dok se jelo ne zgusne. 

Jelo servirati sa makaronama ili njokama i ukrasiti sa listovima svežeg peršuna.

Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar