subota, 3. listopada 2020.

Paprike punjene sirom zapečene u rerni

 Ako još uvijek niste pripremali paprike na ovaj način sad je pravo vrijeme, divnog su mirisa, tako kremaste sočne i zapečene sa neodoljivom zlatnom koricom, jednostavno neodoljivo...





Potrebno:

- sveže crvene paprike, količina zavisno za koliko osoba pripremate
- 1/2 kg. sira
- 2 kašike kajmaka
- 1 kisela pavlaka
- 4 jaja, ulje, so, vegeta i seckani peršun


Priprema:

Pripremljene sveže crvene (po želji mogu biti i raznobojne, žute, naradžaste, zelene) paprike oprati, očistiti od semenki pa ih puniti sledećim nadevom.

U pola kilograma sira dodati 2 kašike kajmaka, 3 umućena cela jaja, vegetu, so, po ukusu i malo  sitno iseckanog peršuna. Sa ovim pripremljenim nadevom napuniti paprike. Poređati ih u đuveč, koji ste prethodno podmazali sa malo ulja.

Umutiti 1 jaje i pavlaku i time preliti paprike pa ih staviti u rernu da se peku.

Peći dok paprike dobiju finu zlatno smeđu boju. Dobar tek!

Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar