Ako još uvijek niste pripremali paprike na ovaj način sad je pravo vrijeme, divnog su mirisa, tako kremaste sočne i zapečene sa neodoljivom zlatnom koricom, jednostavno neodoljivo...
Potrebno:
- sveže crvene paprike, količina zavisno za koliko osoba pripremate
- 1/2 kg. sira
Priprema:
Pripremljene sveže crvene (po želji mogu biti i raznobojne, žute, naradžaste, zelene) paprike oprati, očistiti od semenki pa ih puniti sledećim nadevom.
U pola kilograma sira dodati 2 kašike kajmaka, 3 umućena cela jaja, vegetu, so, po ukusu i malo sitno iseckanog peršuna. Sa ovim pripremljenim nadevom napuniti paprike. Poređati ih u đuveč, koji ste prethodno podmazali sa malo ulja.
Umutiti 1 jaje i pavlaku i time preliti paprike pa ih staviti u rernu da se peku.
Peći dok paprike dobiju finu zlatno smeđu boju. Dobar tek!
Izvor:novine.ca
Nema komentara:
Objavi komentar