petak, 20. studenoga 2020.

Fini kremasti čoko banana kolač koji se topi u ustima, jednostavno i lako

 Ovo je jedan fantastičan recept za koji vam ne treba puno sastojaka a ni vremena. Jeftin je ,brz, ekonomičan a tako čokoladno sočan i neodoljiv, zaista jamii...




Potrebno:

  • - 200 g šećera
  • - 120 g brašna
  • - 1 kesica vanilin šećera
  • - 40 g kakaoa
  • - 1 kašičica praška za pecivo
  • - 1 kašičica sode bikarbone
  • - 1 banana
  • - 1 jaje
  • - 120 ml vruće vode
  • - 60 ml mleka
  • - 60 ml ulja
  • Glazura:
  • - 200 ml slatke pavlake
  • - 200 g čokolade
  • - 10 g putera

Priprema:

U posudu za mešanje dodamo šećer i vanilin šećer, prosejano brašno, prosejani kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Sve sastojke promešamo da se lepo sjedine.

Bananu izgnječimo viljuškom i ostavimo sa strane.

U drugu posudu za mešanje dodamo jaje i penasto ga umutimo. Zatim mu dodajemo izgnječenu bananu i malo umutimo. Ovoj smesi dodajemo mleko, vodu i ulje. Mutimo mutilicom dok se svi sastojci lepo ne sjedine.

U posudu sa suvim sastojcima dodajemo smesu sa tečnim sastojcima. Mutimo mutilicom dok se smese ne sjedine.

Smesu sipamo u pleh veličine 30x20 cm koji smo obložili papirom za pečenje. Stavimo u već zagrejanu rernu na 180C i pečemo oko 35-40 minuta. Proveravamo da li je kolač pečen čačkalicom.

U činiju stavimo kockice čokolade i malo putera. Zatim dodajemo već zagrejanu slatku pavlaku i mešamo dok se čokolada i puter ne otope i ne formira se lep krem. U slučaju da se čokolada ne otopi možete smesu malo zagrejati u mikrotalasnoj.

Glazuru stavljamo preko malo prohlađenog kolača, lepo poravnamo glazuru i stavimo da se kolač ohladi na sobnoj temperaturi. Zatim ga stavimo u frižider da se dobro ohladi.


Prijatnoo!


Izvor:recepti.com,foto:svetplus.com

Nema komentara:

Objavi komentar