Ukoliko ste ljubitelj tunjevine i još želite iznenaditi svoje najmilije nečim novim i ukusnim, obavezno probajte ovaj recept jer je zaista preukusan i pravi ukras na stolu, a uživanje je kako se brzo smaže, u tren oka...
5 paradajza
konzerva tunjevine
kiseli krastavcic
manja glavica crnog luka.
100 gr majoneza od krompira
krompir
limun
senf
so, biber
Priprema:
Paradajz operite, odsecite kapu, a unutrašnjost izdubite kasikom, pa ih ostavite okrenute sa otvorom nanize da otkaplju.
Tunjevine izručiti u činiju, dosuti ulja i pomešati sa izvađenom sredinom paradajza, dodati sitno iseckanog crnog luka, isečeni krastavčić, izmešati, pa puniti paradajze, pokriti ih isečenim poklopcima i preliti sa dosta majoneza od krompira.
Kako napraviti majonez od krompira:
Potrebno vam je:2 krompira, šolja ulja, limunov sok, senf, so i biber.
Krompir očistiti i skuvati. Propasirati kao za pire, zatim mutiti i lagano dolivati ulje. Začiniti limunovim sokom, senfom, biberom i solju po ukusu.
Prijatnoo!
Izvor:novine.ca
Nema komentara:
Objavi komentar