četvrtak, 19. studenoga 2020.

Krompir na ovaj način ćete obožavati, tri vrste sira i začinsko bilje uz neizostavne pistaće

 Ako ovo jelo još uvijek niste probali, neznate sta ste propustili, jakooo ukusno i tako fino kremasto, fantastičnog mirisa začinskog bilja i pistaća, prosto će vas oduševiti...




Potrebno:

- 600 g krompira
- 80 g mladog sira,
- 80 g gorgonzole,
- 80 g kozjeg sira,
- kašika jabukovog sirćeta,
- kašika belog vina,
- 30 g očišćenih pistaća,
- zelena papričica, glavica zelene salate, 1 dl maslinovog ulja, vezica začinskog bilja, - so, biber


Način pripreme:
  

Krompire oljuštite, operite i kuvajte na pari otprilike 20 minuta pazeći da ostanu celi. U međuvremenu pripremite krem od sira.

Začinsko bilje očistite, operite, usitnite mikserom i pomešajte s kravljim sirom, dodajte sirće, posolite i pobiberite. 

Pistaće usitnite u mikseru, pomešajte s gorgonzolom, dodajte vino i malo bibera.

 Papričicu očistite od semenki i iseckajte, propržite na maslinovom ulju i sasvim malo vode, sklonite s vatre, dodajte kozji sir, malo bibera i dobro izmešajte.

Salatu operite. Krompir sklonite s vatre, pustite da se malo ohladi i pažljivo izdubite sredinu. 4 krompira napunite masom od gorgonzole, 4 od kravljeg sira, a 4 kozjim sirom. 

Složite krompir na tanjir za posluženje, ukrasite listovima salate i začinite s malo maslinovog ulja.

Dobar tek!

Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar