Obogatite vaš jelovnik ovim izvrsnim jelom prepunim proteina i zdravog povrća, ovim jednostavnim pilećim šiš ćevapima mariniranim jogurtom treba samo 35 minuta i već su spremni na stolu!
Potrebno:
175g prirodnog jogurta s niskim udjelom masti
3 češnja češnjaka, zgnječena
½ žličice mljevenog kima
1½ žličice dimljene paprike
1 žličica suhog origana
2 limuna, 1 zestirano i sočeno, 1 narezano na kolutiće
650g pilećih prsa, na kockice
4 bijela pitta kruha,francuska vekna
1 mala zelena salata, rastrgana na komade
½ krastavac, bez sjemenja i narezan na kriške
150g cherry rajčice, narezane na četvrtine
Priprema:
Stavite 100g jogurta u posudu s 2 zgnječena režnja češnjaka, kimom, 1 žličicom dimljene paprike, ½ žličice origana i polovicom limunovog soka i korice. Začinite, a zatim dodajte piletinu i dobro je marinirajte kako bi upila marinadu.
Zagrijte veliku tavu ili rešetku na visokoj temperaturi. Narežite piletinu na 4 dugačka ili 8 kratkih metalnih ražnja. Grilujte (ili pecite na roštilj tavi za pečenje) 10-15 minuta, redovito okrećući, dok se ne zapeče i ne skuha. Izvadite piletinu iz tave i rešetke ili na žaru te narežite kriške limuna te malo zapecite 1-2 minute sa svake strane.
Prepecite pitte, a zatim ih otvorite i napunite salatom, krastavcem i rajčicama. Pomiješajte preostali jogurt i češnjak s malo preostalog soka i korice limuna; preliti s preostalom paprikom i origanom, a zatim začiniti. Dodajte piletinu u pittas i pokapajte umak. Poslužite s rešetkastim limunima limuna.
Chicken shish kebabs
Ingredients:
175g low-fat natural yogurt
3 garlic cloves, crushed
½ tsp ground cumin
1½ tsp smoked paprika
1 tsp dried oregano
2 lemons, 1 zested and juiced, 1 sliced into rounds
650g chicken breast, diced
4 white pitta breads
1 Little Gem lettuce, torn into pieces
½ cucumber, deseeded and sliced
150g cherry tomatoes, sliced or quartered
Method:
Put 100g yogurt in a bowl with 2 of the crushed garlic cloves, the cumin, 1 tsp smoked paprika, ½ tsp oregano and half the lemon juice and zest. Season, then add the chicken and toss well to coat.
Preheat a large griddle pan or the grill to high. Skewer the chicken onto 4 long or 8 short metal skewers. Griddle (or grill on a baking tray) for 10-15 mins, turning regularly, until charred and cooked through. Remove from the pan and griddle or grill the lemon slices for 1-2 mins each side.
Toast the pittas, then split open and stuff with the lettuce, cucumber and tomatoes. Mix the remaining yogurt and garlic with a little of the remaining lemon juice and zest; top with remaining paprika and oregano, then season. Add the chicken to the pittas and drizzle over the sauce. Serve with the griddled lemon slices.
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar