subota, 14. studenoga 2020.

Jakoo zdrav obrok za samo pola sata - Šis ćevapi marinirani jogurtom, Chicken shish kebabs

 Obogatite vaš jelovnik ovim izvrsnim jelom prepunim proteina i zdravog povrća, ovim jednostavnim pilećim šiš ćevapima mariniranim jogurtom treba samo 35 minuta i već su spremni na stolu!





Potrebno:

175g prirodnog jogurta s niskim udjelom masti

3 češnja češnjaka, zgnječena

½ žličice mljevenog kima

1½ žličice dimljene paprike

1 žličica suhog origana

2 limuna, 1 zestirano i sočeno, 1 narezano na kolutiće

650g pilećih prsa, na kockice

4 bijela pitta kruha,francuska vekna

1 mala zelena salata, rastrgana na komade

½ krastavac, bez sjemenja i narezan na kriške

150g cherry rajčice, narezane na četvrtine


Priprema:

Stavite 100g jogurta u posudu s 2 zgnječena režnja češnjaka, kimom, 1 žličicom dimljene paprike, ½ žličice origana i polovicom limunovog soka i korice. Začinite, a zatim dodajte piletinu i dobro je marinirajte kako bi upila marinadu.

Zagrijte veliku tavu ili rešetku na visokoj temperaturi. Narežite piletinu na 4 dugačka ili 8 kratkih metalnih ražnja. Grilujte (ili pecite  na roštilj tavi za pečenje) 10-15 minuta, redovito okrećući, dok se ne zapeče i ne skuha. Izvadite piletinu iz tave i rešetke ili na žaru te  narežite kriške limuna te malo zapecite 1-2 minute sa svake strane.

Prepecite pitte, a zatim ih otvorite i napunite salatom, krastavcem i rajčicama. Pomiješajte preostali jogurt i češnjak s malo preostalog soka i korice limuna; preliti s preostalom paprikom i origanom, a zatim začiniti. Dodajte piletinu u pittas i pokapajte umak. Poslužite s rešetkastim limunima limuna.


Chicken shish kebabs

Ingredients:

175g low-fat natural yogurt

3 garlic cloves, crushed

½ tsp ground cumin

1½ tsp smoked paprika

1 tsp dried oregano

2 lemons, 1 zested and juiced, 1 sliced into rounds

650g chicken breast, diced

4 white pitta breads

1 Little Gem lettuce, torn into pieces

½ cucumber, deseeded and sliced

150g cherry tomatoes, sliced or quartered


Method:

Put 100g yogurt in a bowl with 2 of the crushed garlic cloves, the cumin, 1 tsp smoked paprika, ½ tsp oregano and half the lemon juice and zest. Season, then add the chicken and toss well to coat.

Preheat a large griddle pan or the grill to high. Skewer the chicken onto 4 long or 8 short metal skewers. Griddle (or grill on a baking tray) for 10-15 mins, turning regularly, until charred and cooked through. Remove from the pan and griddle or grill the lemon slices for 1-2 mins each side.


Toast the pittas, then split open and stuff with the lettuce, cucumber and tomatoes. Mix the remaining yogurt and garlic with a little of the remaining lemon juice and zest; top with remaining paprika and oregano, then season. Add the chicken to the pittas and drizzle over the sauce. Serve with the griddled lemon slices.

Izvor:tesco.com

Nema komentara:

Objavi komentar