Ako ste pobornik zdrave hrane ili želite zdravo da se hranite, isprobajte zdrav obrok na klasičnoj ribi i čipsu s ovom pobjedničkom idejom za obiteljsku večeru, spremnu za nešto više od pola sata. Cijela obitelj zasigurno će voljeti čips od pastrnjaka i jednostavni kašasti grašak, fantastičnog ukusa a zanosnog mirisa..
Potrebno:
- 550g pastrnjaka, oguliti i iseći na čips
- 2 grančice ružmarina, listovi ubrani i grubo nasjeckani
- 1 kašika maslinovog ulja
- 4 panirana fileta ribe
- 30g putera
- 350g smrznutog graška
- 1 kašika octa od bijelog vina
Priprema:
Zagrijte pećnicu na plin 6, 200 ° C, ventilator 180 ° C. Stavite pastrnjak na pleh obložen papirom za lepljenje. Razbacite ružmarin, začinite i podlijte uljem. Dobro prebacite premaz, a zatim pecite 30 minuta.
Nakon 10 minuta stavite ribu na drugi obloženi pleh i pecite na polici ispod pastrnjaka 20 minuta.
Otopite puter u loncu sa poklopcem na srednje jakoj vatri. Dodajte grašak; poklopiti i kuhati 4-5 minuta dok se ne skuha. Maknite s vatre, a zatim grubo zgnječite. Dodajte sirće i začinite po ukusu. Poslužite uz čips od ribe i pastrnjaka.
Savjet: Za kašu upotrijebite bilo koju povrće od korijena - probajte batat, mrkvu ili nešto drugo po vaše izboru.
Fish with parsnip chips and cheat's mushy peas
Ingredients:
550g parsnips, peeled and cut into chips
2 rosemary sprigs, leaves picked and roughly chopped
1 tbsp olive oil
4 breaded pollock fillets
30g butter
350g frozen peas
1 tbsp white wine vinegar
Method
Preheat the oven to gas 6, 200°C, fan 180°C. Put the parsnips on a baking tray lined with nonstick baking paper. Scatter over the rosemary, season and drizzle with the oil. Toss well to coat, then roast for 30 mins.
After 10 mins, put the fish on a second lined baking tray and bake on the shelf below the parsnips for 20 mins.
Melt the butter in a lidded saucepan over a medium heat. Add the peas; cover and cook for 4-5 mins until cooked. Remove from the heat, then roughly mash. Add the vinegar and season to taste. Serve with the fish and parsnip chips.
Tip: Use whatever root veg you have for the mash – try sweet potato, carrot or swede.
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar