Mirisne i zanosne slatke krofne punjene čokoladom ili marmeladom svi smo bar jednom probali ali krofne punjene krompirom sigurno niste, s toga probajte ovo jako zanimljivo jelo koje će vas sigurno iznenaditi i očarati..
Potrebno:
300 g krompira
20 g svežeg kvasca
60 ml tople vode
3 žumanca
70 g maslaca
1 kašika konjaka
1 kašika kisele pavlake
300 g pšeničnog glatkog brašna
1 kašičica soli
100 g kuvane šunke
ulje za duboko prženje
40 g izrendanog sira
Priprema:
Krompir skuvajte u ljusci, oljuštite i propasirajte.
Kvasac razmutite u toploj vodi i ostavite da odstoji oko 10 minuta.
Žumanca i maslac penasto umutite, dodajte konjak, pavlaku, brašno pomešano sa solju, nadošli kvasac i propasirani krompir.
Sve dobro izmešajte tako da dobijete glatko testo. Pripremljeno testo stavite na pobrašnjenu površinu i tanko razvaljajte.
Pomoću većeg kalupa izrežite krugove. Na polovinu kruga stavite sitno iseckanu šunku i prekrijte drugom polovinom kruga. Pomoću manjeg kalupa izrežite krofne i ostavite pokrivene da se dižu dok se volumen ne udvostruči.
Pripremljene krofne okrenite tako da gornju stranu krofne uronite u duboko zagrejano ulje.
Posudu poklopite i pržite do zlatno žute boje.
Posudu potom otklopite, krofnu okrenite i drugu stranu ispecite do zlatno žute boje.
Pečene krofne izvadite na upijajući papir. Poslužite tople posipane naribanim sirom.
Prijatno!
Izvor:novine.ca
Nema komentara:
Objavi komentar