subota, 14. studenoga 2020.

Šunkom punjene krofne od krompira koje će vas oduševiti

 Mirisne i zanosne slatke krofne punjene čokoladom ili marmeladom svi smo bar jednom probali ali krofne punjene krompirom sigurno niste, s toga probajte ovo jako zanimljivo jelo koje će vas sigurno iznenaditi i očarati..


Potrebno:

300 g krompira
20 g svežeg kvasca
60 ml tople vode
3 žumanca
70 g maslaca
1 kašika konjaka
1 kašika kisele pavlake
300 g pšeničnog glatkog brašna
1 kašičica soli
100 g kuvane šunke
ulje za duboko prženje
40 g izrendanog sira



Priprema: 

Krompir skuvajte u ljusci, oljuštite i propasirajte. 

Kvasac razmutite u toploj vodi i ostavite da odstoji oko 10 minuta. 

Žumanca i maslac penasto umutite, dodajte konjak, pavlaku, brašno pomešano sa solju, nadošli kvasac i propasirani krompir. 

Sve dobro izmešajte tako da dobijete glatko testo. Pripremljeno testo stavite na pobrašnjenu površinu i tanko razvaljajte.

Pomoću većeg kalupa izrežite krugove. Na polovinu kruga stavite sitno iseckanu šunku i prekrijte drugom polovinom kruga. Pomoću manjeg kalupa izrežite krofne i ostavite pokrivene da se dižu dok se volumen ne udvostruči.

Pripremljene krofne okrenite tako da gornju stranu krofne uronite u duboko zagrejano ulje. 

Posudu poklopite i pržite do zlatno žute boje. 

Posudu potom otklopite, krofnu okrenite i drugu stranu ispecite do zlatno žute boje.

Pečene krofne izvadite na upijajući papir. Poslužite tople posipane naribanim sirom.

Prijatno!

Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar