Malo je onih koji nisu ljubitelji musake, prepune raznoraznih sastojaka i koju možemo kombinovati uvijek po želji i mogućnosti, ali činjenica je da je uvijek zaista preukusna, bilo da je pravite s mesom ili možda vegetarijansku verziju. Današnji recept je za malo drugačiju musaku sa šunkom i kačkavaljem, zvuči jamiii zar ne...
Potrebno:
- 1kg krompira
- 300g šunke po izboru
- 3 jajeta
- 200g kačkavalja
- 500ml mlijeka
- 1 glavica luka
- biber, so i ulje
Priprema:
Oguliti krompir, oprati pa obariti da ne bude premekan.
Luk isjeckati te propržiti na malo ulja.
Obareni krompir isjeći na kolutove.
Šunku isjeckati na kockice a kačkavalj izrendati.
U namašćenu tepsiju potom ređati red krompira a preko njega dio šunke, izrendanog kačkavalja i proprženog luka.Postupak ponavljati dok ne utrošite namirnice, uglavnom krompir dože poslednji odozgo.
Jaja umutiti, posoliti i pobiberiti, dodati suvi začin po želji, ja volim malo origana ili čilija za pikantniju verziju, dodati mlijeko i sve izmiješati.
Pola ovog preliva sipajte preko krompira te stavite u zagrijanu rernu na 180C oko 20 minuta.
Na sredini pečenja sipati i drugu polovinu preliva preko krompira, a pred sami kraj pečenja izrendajte malo kačkavalja i pospite preko krompira.
Dobar tek!
Foto:youtube.com
Nema komentara:
Objavi komentar