četvrtak, 19. studenoga 2020.

Musaka na drugačiji način, sa šunkom i kačkavaljem gotova za 20 minuta

 Malo je onih koji nisu ljubitelji musake, prepune raznoraznih sastojaka i koju možemo kombinovati uvijek po želji i mogućnosti, ali činjenica je da je uvijek zaista preukusna, bilo da je pravite s mesom ili možda vegetarijansku verziju. Današnji  recept je za malo drugačiju  musaku sa šunkom i kačkavaljem, zvuči jamiii zar ne...




Potrebno:

- 1kg krompira

- 300g šunke po izboru

- 3 jajeta

- 200g kačkavalja

- 500ml mlijeka

- 1 glavica luka

- biber, so i ulje


Priprema:

Oguliti krompir, oprati pa obariti da ne bude premekan.

Luk isjeckati te propržiti na malo ulja.

Obareni krompir isjeći na kolutove.

Šunku isjeckati na kockice a kačkavalj izrendati.

U namašćenu tepsiju potom ređati red krompira a preko njega dio šunke, izrendanog kačkavalja i proprženog luka.Postupak ponavljati dok  ne utrošite namirnice, uglavnom krompir dože poslednji odozgo.

Jaja umutiti, posoliti i pobiberiti, dodati suvi začin po želji, ja volim malo origana ili čilija za pikantniju verziju, dodati mlijeko i sve izmiješati.

Pola ovog preliva sipajte preko krompira te stavite u zagrijanu  rernu na 180C oko 20 minuta.

Na sredini pečenja sipati i drugu polovinu preliva preko krompira, a pred sami kraj pečenja izrendajte malo kačkavalja i pospite preko krompira.

Dobar tek!

Foto:youtube.com

Nema komentara:

Objavi komentar