srijeda, 23. prosinca 2020.

Hrskavo fini, brzi Božićni barovi, kolačići bez orašatih plodova

 Ukoliko ste alergični na orašaste plodove ili imate goste u vrijeme blagdana donosimo ideju za fine, brze i jednostavne poslastice, ukusni hrskavi zalogajčići prepuni suhog voća i zobi.




Potrebno:

- 100g maslaca, plus dodatak za podmazivanje - 3 žlice zlatnog sirupa - 85g šećera - ¼ žličice mješovitog začina - ¼ žličice mljevenog cimeta - 150g zobene kaše - 75g suhe brusnice


Priprema:

Zagrijte pećnicu na plin 3, 160 ° C, ventilator 140 ° C. Kalup za pečenje veličine 18 cm dobro podmažite dodatnim maslacem.

Na tavi na laganoj vatri otopite maslac, zlatni sirup i šećer dok se šećer ne otopi. Umiješajte začine, zob i brusnice i dobro promiješajte. Žlicom dodajte masu u pripremljeni lim i pritisnite prema dolje.

Pecite 35 min. Ostavite da se hladi 5 minuta, a zatim narežite na kriške.

Izvor:tesco.com

Nema komentara:

Objavi komentar