srijeda, 23. prosinca 2020.

Jako ukusna Božićna torta bez orašastih plodova

 U vrijeme Božićnih praznika neizostavno je na trpezi mnoštvo raznolikih kolača, evo jedna jako interesantna ideja za fini prhli božićni kolač koji će obogatiti vašu trpezu.





Potrebno:

- 200g maslaca, omekšano

- 200g tamno smeđeg mekog šećera

- 3 velika jaja, tučena

- 1 žlica melase

- 200g brašna

- 1 žličica mješovitog začina

- 1 žličica cimeta

- 1 žličica praška za pecivo

- 220g jabuka, sitno nasjeckana

- 150g grožđica

- 150g brusnice

- 2 žlice konjaka ili rakije


Priprema:

Zagrijte pećnicu na plin 4 180 ° C, ventilator 160 ° C.

Maslacem obložite podnožje i stranice dubokog, okruglog kalupa za torte od 20 cm (8 inča) masnim papirom.

Istucite maslac i šećer dok ne postanu kremasti, a zatim dodajte jaja i melasu i tucite dok se potpuno ne sjedine.

Stavite grožđice i brusnice u malu posudu za mikrovalnu pećnicu, prelite rakijom i ubacite u mikrovalnu pećnicu na 30 sekundi.

Prosijte brašno, začine i prašak za pecivo, a zatim dobro promiješajte prije dodavanja u jabuke, suho voće i rakiju.Lagano miješajte da se sve sjedini.

Smjesu žlicom prelijte u pripremljeni kalup za torte i pecite u pećnici 1 sat, dok ražanj ne izađe čist.

Ostavite da se hladi u limu 5 minuta, a zatim izvadite i potpuno ohladite na rešetki.

Možete po želji posuti šećerom u prahu ili čokoladom u prahu.

Dobar tek!


Izvor:tesco.com

Nema komentara:

Objavi komentar