petak, 18. prosinca 2020.

Kada jednom probate ovaj tiramisu kolač nećete prestati da ga pravite

 Od svih tiramisu recepata koje sam probala ovaj mi je najdraži i vrlo često ga pripremam, pariški tiramisu sa zanosnim mirisom ruma, tako fino kremast i neodoljiv, jednostavno miriše na još...




Potrebno:

- 6 jaja,
- 6 kašika brašna,
- kesica praška za pecivo,
- 6 kašika šećera u prahu,
- 2 kašike kakaa.


Za krem:

- 2 pakovanja margarina,
- 2 kašike šećera u prahu,
- 2 šolje slatke pavlake,
- 1 kašika kakaa,
- rum.



Priprema:

Odvojiti žumanca, pa ih umutiti sa šećerom. 

Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i pažljivo umešati čvrst sneg od belanaca. 

Masu izručiti u nauljen i brašnom posut pleh. Peći u pećnici 15 minuta na 200 stepeni.

Ohladiti i podeliti na dva dela.


Priprema krema:
 

Posebno umutiti pavlaku. Margarin umutiti sa kakaom i šećerom u prahu, pa umešati pavlaku.


Na tacnu staviti prvu koru, poprskati je rumom i premazati polovinom krema. 

Staviti drugu koru, poprskati rumom i premazati ostatkom krema.

Tortu na kraju posuti kakaom, staviti da se ohladi i poslužiti.

Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar