Od svih tiramisu recepata koje sam probala ovaj mi je najdraži i vrlo često ga pripremam, pariški tiramisu sa zanosnim mirisom ruma, tako fino kremast i neodoljiv, jednostavno miriše na još...
Potrebno:
- 6 jaja,
- 6 kašika brašna,
- kesica praška za pecivo,
- 6 kašika šećera u prahu,
- 2 kašike kakaa.
Za krem:
- 2 pakovanja margarina,
- 2 kašike šećera u prahu,
- 2 šolje slatke pavlake,
- 1 kašika kakaa,
- rum.
Priprema:
Odvojiti žumanca, pa ih umutiti sa šećerom.
Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i pažljivo umešati čvrst sneg od belanaca.
Masu izručiti u nauljen i brašnom posut pleh. Peći u pećnici 15 minuta na 200 stepeni.
Ohladiti i podeliti na dva dela.
Priprema krema:
Posebno umutiti pavlaku. Margarin umutiti sa kakaom i šećerom u prahu, pa umešati pavlaku.
Na tacnu staviti prvu koru, poprskati je rumom i premazati polovinom krema.
Staviti drugu koru, poprskati rumom i premazati ostatkom krema.
Tortu na kraju posuti kakaom, staviti da se ohladi i poslužiti.
Izvor:novine.ca
Nema komentara:
Objavi komentar