ponedjeljak, 7. prosinca 2020.

Ovo jelo ćete obožavati a nemože da ne uspije - Mirisna vekna od mljevenog mesa

 Ovo jelo je idealno kao predjelo mada isto tako može se poslužiti i kao glavno jelo uz prilog po želji, najbolje je obareno povrće ili rižoto kao i šampinjoni u umaku, na vama je da radite kombinaciju po svom ukusu...





Potrebno:

- 400 gr. mlevene junetine
- 40 gr. sredine od hleba
- 3 čena belog luka
- 2 jaje, so i biber
- 6 kašika ulja
- 2 kašike kisele pavlake



Priprema:

Očistite luk, izgnječite ga nožem na dasci i  zatim sitno iseckajte. 

Hleb natopite u vodi, ocedite, pa izmešajte sa mesom, jajetom i lukom da dobijete lepu glatku masu.

Posolite, pobiberite i rukom oblikujte veknu. Stavite veknu u pripremljenu vatrostalnu posudu koju ste prethodno podmazali masnoćom.

Prelijte uljem i pecite u rerni na 250C oko 15 minuta. 

Izvadite veknicu, premažite pavlakom, a zatim je ponovo vratite u rernu da se peče još dvadesetak minuta.

Kada je meso pečeno izvadite iz rerne, malo prohladite, pa tek onda secite na režnjeve. 

Poslužite sa spanaćem ili drugim prilogom po vašoj želji.

Dobar tek!

Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar