Pripremite piletinu na ovaj način , jednostavan neodoljiv spoj ukusa, prijatno će vas iznenaditi i vjerujem da ćete htjeti iznova da ga pripremate tako, zaista jakooo ukusno!
Potrebno:
- 400 grama pilećeg filea
- 4 kašike kisele pavlake
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica karija
- 1 kašičica senfa
- malo soli, bibera
- 150 grama kačkavalja
Priprema:
Pomešajte pavlaku, maslinovo ulje, kari, senf i začine, a zatim isecite piletinu na tanke šnicle i premažite ovim sosom.
Ređajte šnicle u vatrostalnu posudu, poklopite i pecite na 220 stepeni 45 minuta.
Ukoliko vam je ostao sos slobodno prelijte preko mesa da bude sočnije.
Na kraju izrendajte kačkavalj i vratite u rernu još 5 minuta.
Piletina odlično ide uz pirinač ili pečeni krompir.
Dobar tek!
Izvor:stvarukusa.rs
Nema komentara:
Objavi komentar