srijeda, 30. prosinca 2020.

Piletina na drugačiji način koju ćete obožavati, sočno i preukusnoo u sosu od pavlake i senfa

 Pripremite piletinu na ovaj način , jednostavan neodoljiv spoj ukusa, prijatno će vas iznenaditi i vjerujem da ćete htjeti iznova da ga pripremate tako, zaista jakooo ukusno!





Potrebno:

- 400 grama pilećeg filea

- 4 kašike kisele pavlake

- 2 kašike maslinovog ulja

- 1 kašičica karija

- 1 kašičica senfa

- malo soli, bibera

- 150 grama kačkavalja

Priprema:

Pomešajte pavlaku, maslinovo ulje, kari, senf i začine, a zatim isecite piletinu na tanke šnicle i premažite ovim sosom. 

Ređajte šnicle u vatrostalnu posudu, poklopite i pecite na 220 stepeni 45 minuta.

 Ukoliko vam je ostao sos slobodno prelijte preko mesa da bude sočnije. 

Na kraju izrendajte kačkavalj i vratite u rernu još 5 minuta. 

Piletina odlično ide uz pirinač ili pečeni krompir.

Dobar tek!

Izvor:stvarukusa.rs

Nema komentara:

Objavi komentar