Potrebno:
-1,5 kg jagnjećeg buta
- 1 dl ulja
- 4 čena belog luka
- 1 kašika sitno narendane limunove kore
- 3 kašike senfa
- 1 dl pavlake
- 2 dl crvenog vina
- 1 glavica luka
- 2 lovorova lista
- 1 grančica ruzmarina
- so, biber, tucana paprika
- 1 dl ulja
- 4 čena belog luka
- 1 kašika sitno narendane limunove kore
- 3 kašike senfa
- 1 dl pavlake
- 2 dl crvenog vina
- 1 glavica luka
- 2 lovorova lista
- 1 grančica ruzmarina
- so, biber, tucana paprika
Priprema:
Dva čena očišćenog belog luka zgnječimo dodamo tucani biber i papriku. Dodamo narezanu limunovu koru, so, senf, 2 kašike vode i sve dobro promešamo.
Smesom premažemo jagnjeći but i ostavimo ga da stoji 12 sati. U dobro zagrejanu rernu stavimo pleh s uljem da se zagreje. Na vrelo ulje stavimo meso i zapečemo ga sa svih strana. Dalje pečemo na 220°C. U međuvremenu, luk i ostatak belog luka sitno naseckamo pa sa lovorom i ruzmarinom stavimo u sok od pečenja. Prelijemo sa 1 dl vina i ostavimo da se peče.
Za vreme pečenja meso stalno prelivamo sa sosom, a pri kraju zalijemo s 2 dl vode i ostatkom vina. Umak procedimo, dodamo pavlaku i prokuvamo. Pečeni but narežemo, složimo na topli oval i prelijemo umakom.
Dva čena očišćenog belog luka zgnječimo dodamo tucani biber i papriku. Dodamo narezanu limunovu koru, so, senf, 2 kašike vode i sve dobro promešamo.
Smesom premažemo jagnjeći but i ostavimo ga da stoji 12 sati. U dobro zagrejanu rernu stavimo pleh s uljem da se zagreje. Na vrelo ulje stavimo meso i zapečemo ga sa svih strana. Dalje pečemo na 220°C. U međuvremenu, luk i ostatak belog luka sitno naseckamo pa sa lovorom i ruzmarinom stavimo u sok od pečenja. Prelijemo sa 1 dl vina i ostavimo da se peče.
Za vreme pečenja meso stalno prelivamo sa sosom, a pri kraju zalijemo s 2 dl vode i ostatkom vina. Umak procedimo, dodamo pavlaku i prokuvamo. Pečeni but narežemo, složimo na topli oval i prelijemo umakom.
Izvor:novine.ca
Nema komentara:
Objavi komentar