Savršen recept za svaku trpezu, fina punjena teleća prsa sa šampinjonima osvojiće i najveće izbirljivce, zaista preukusnoo..
Potrebno:
- 20 dag šampinjona
- 1,25 telećih prsa
- 1 glavica luka
- 1 pileća jetra
- 1 jaje
- 1 kriška belog hleba (bez kore)
- 1 dl mlijeka
- peršun list, ulje, biber, sol
Priprema:
Šampinjone pažljivo očistite, operite i narežite na tanke listiće. Na telećim prsima oštrim nožem odvojite kosti i zarežite ih tako da dobijete prostor za punjenje ("džep"). Hleb narežite na kockice i osušite u rerni.
U međuvremenu na ulju popržite seckani luk, dodajte narezanu jetru i šampinjone. Zajedno pirjajte desetak minuta, zatim maknite s vatre i ohladite. Tada dodajte hleb, pre toga navlažen mlekom i isceđen, jaje, seckani peršun list, posolite i pobiberite. Sve dobro izmešajte pa tom smesom punite teleća prsa. Otvor zašijte belim koncem.
Ovako pripremljena prsa položite u prikladnu posudu, prelijte uljem, pa stavite u zagrejanu rernu i pecite na srednjoj vatri oko sat i po. Za vreme pečenja meso prelivajte sokom od pečenja i povremeno dodavajte male količine tople vode da masnoća ne pregori. Pečeno meso malo ohladite, a potom ga narežite na prikladne komade.
Izvor:novine.ca
Nema komentara:
Objavi komentar