utorak, 1. prosinca 2020.

ZAPEČENA PILETINA SA SIROM U FINOM KREMASTOM SOSU

 Ovo jelo možda još niste probali, ali nikad nije kasno za nešto jako ukusno pa tako i za ovo izuzetno jelo koje ćete sigurno htjeti ponovo pripremiti kada jednom probate. Kombinacija sira i piletine u finom prelivu i još uz to zapečena u rerni, miriše i mami da ga probate što prije!


Potrebno:

- 4 komada pilećeg belog mesa
- 2 čaše kisele pavlake
- ½ kg. tvrdog sira
- 4-5 komada jaja
- brašno, buter, so, biber i vegeta


Priprema:

Pileće belo meso istanjiti u šnicle, posoliti, pobiberiti i ostaviti u frižideru da odstoji par sati. Od pavlake, 2 jajeta, kašike brašna, soli i bibera napraviti sos.

Pileće meso uvaljati u brašno, zatim jaja i nakon toga u rendani sir (može i kačkavalj). Šnicle poređati u posudu za pečenje, koju ste prethodno podmazali sa puterom ili maragarinom.
Panirane šnicle ređati jednu uz drugu, da lepo naležu u slojevima. Preporučuje se da budu poređane unakrst, jedna uzduž, druga popreko. Sve preliti sosom od pavlake.

Rernu uključiti tek kada stavite jelo u nju. Peći oko 1 sat dok se ne dobije lepa zlatno smeđa korica. Tortu od piletine seći tek kada je hladna.

Dobar tek!

Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar