utorak, 1. prosinca 2020.

Preukusno predjelo prepuno povrća - pihtije od povrća

 Lagano jelo za predjelo prepuno povrća, idealno je za male i velike, brzo se priprema i za tren već uživate u ovom izuzetno ukusnom obroku!





Potrebno:

- karfiol, grašak, količina zavisi za koliko osoba pripremate
- boranija, šargarepa
- keleraba
- limun
- kocka supe od povrća
- so, biber
- vinsko sirće
- 8 listića želatina
- 1 litar vode
- peršun

Način pripreme

Obariti boraniju, karfiol, grašak, kelerabu i šargarepu u slanoj vodi. Ocediti od vode. Boraniju iseći na dužu paračad, karfiol odvojiti na cvetove, a šargarepu i kelerabu iseći na kolutove.

Na sredinu plitke staklene činije napraviti kupu od karfiola. Oko nje kao venac obmotati boraniju, zatim poređati kelerabu, šargarepu i grašak.

U vodu u kojoj se povrće barilo staviti kocku supe od povrća. Posoliti, dodati biber, vinsko sirće i sve izmešati sa želatinom (na 1 litar tečnosti 8 listića želatina). Želatin rastvoriti u mlakoj vodi. Preliti povrće, staviti ga na led da se želatin stegne. Pihtije ukrasiti peršunovim listom, i kolutima limuna.

Dobar tek!

Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar