Ako želite neko novo jelo koje će iznenaditi vaše najmilije ili najavljene goste, ovaj recept je idealan kao lagano predjelo u kojem će svi uživati. Fantastični punjeni krompir koji miriše tako zanosno a topi se u ustima, zaista jamii...
Potrebno:
- 600 g krompira
- 80 g mladog sira,
- 80 g gorgonzole,
- 80 g kozjeg sira,
- kašika jabukovog sirćeta,
- kašika belog vina,
- 30 g očišćenih pistaća,
- zelena papričica, glavica zelene salate, 1 dl maslinovog ulja, vezica začinskog bilja, so, biber
Priprema:
Krompire oljuštite, operite i kuvajte na pari otprilike 20 minuta pazeći da ostanu celi. U međuvremenu pripremite krem od sira.
Začinsko bilje očistite, operite, usitnite mikserom i pomešajte s kravljim sirom, dodajte sirće, posolite i pobiberite. Pistaće usitnite u mikseru, pomešajte s gorgonzolom, dodajte vino i malo bibera. Papričicu očistite od semenki i iseckajte, propržite na maslinovom ulju i sasvim malo vode, sklonite s vatre, dodajte kozji sir, malo bibera i dobro izmešajte.
Salatu operite. Krompir sklonite s vatre, pustite da se malo ohladi i pažljivo izdubite sredinu. 4 krompira napunite masom od gorgonzole, 4 od kravljeg sira, a 4 kozjim sirom. Složite krompir na tanjir za posluženje, ukrasite listovima salate i začinite s malo maslinovog ulja.
Dobar tek!
Izvor:novine.ca
Nema komentara:
Objavi komentar