Ako još niste probali piletinu na ovaj način, obavezno to učinite jer je zaista jako jakoo ukusno i jednostavno za pripremu a ujedno ćete promijeniti ustaljeni način pripremanja piletine , vjerujem da će vas oduševiti kao što je i mene, prijatnoo...
Potrebno:
- 3 bataka i karabataka
- 8-10 palačinki
- 1 crni luk
- 1 sveža paprika
- 1 paradajz
- začin od povrća, malo aleve paprike,
-1 pavlaka, malo ulja
Priprema:
Batake i karabatake odvojiti od kostiju i izlupati sa tučkom.
Meso propržiti na pripremljenom ulju pa dodati na rebarca sečen crni luk.
Zajedno još malo dinstati pa dodati seckanu papriku i paradajz. Sve zajedno još dinstati dok sve ne omekša.
Dodati začin i malo aleve paprike. Kada je gotovo, meso izvaditi i iseckati na sitnije komade pa vratiti u smesu.
U smesu dodati 2 palačinke iseckane na trake. Sve zajedno izmešati. Po potrebi posoliti.
Podmazanu vatrostalnu posudu obložiti palačinkama da krajevi padaju van posude.
U to sipati smesu pa sa krajevima poklopiti, odozgo staviti još jedno dve palačinke i sve lepo ušuškati.
Preliti sa umućenom pavlakom i peći kratko u pećnici.
Dobar tek!
Izvor:novine.ca
Nema komentara:
Objavi komentar