Kada kažemo gulaš , svi pomislimo na mirisni gulaš s junetinom ili govedinom ali znate li da takođe i pileći gulaš može biti jakooo ukusan i čak ukusniji od standardnog junećeg gulaša, s toga evo recepta i probajte i sami u ovaj mirisni i neodoljivi obrok...
Potrebno:
- 1 pile (oko 1,5 kg)
- 50 g dimljene slanine
- 1 glavica luka
- 2-3 zelene paprike
- 2 paradajza
- 100 ml kisele pavlake
- 150 g šampinjona
- 1 kašika crvene mlevene paprike (može i malo ljute)
- 1 kašika brašna
- 3 čena belog luka
- biber, so
- 1 kašika ulja, 1 kašika vegete
Priprema
Pile očistite, operite, isecite na manje komade i posolite. Slaninu isecite na tanke šnite, luk i beli luk sitno iseckajte. Oprane šampinjone isecite na listiće, papriku na kolutiće, a paradajz (koji ste prethodno oljuštili) na kockice.
Na malo ulja kratko propržite slaninu i luk, sklonite sa šporeta, dodajte crvenu mlevenu papriku i malo promešajte. U to dodajte piletinu, propržite sa svih strana, a zatim dodajte šampinjone, papriku, luk, biber i vegetu.
Dinstajte poklopljeno (u vlastitom soku bez dolivanja vode) na laganoj vatri oko 15 minuta. Povremeno jelo promešajte. Kad meso skoro omekša, dodajte paradajz. Brašno i pavlaku razmutite s oko 100 ml vode, umešajte u paprikaš i pustite da se sve kratko prokuva.
Kao prilog uz pileći paprikaš poslužite široke rezance i po želji salatu od krastavaca.
Izvor:novine.ca
Nema komentara:
Objavi komentar