Za ovo jakoo ukusno a povrh toga zdravo jelo potrebno vam je samo četrdeset minuta i već je na stolu, fina zapečena musaka punjena sa šunkom i kačkavaljom, zaista jamiii....
Potrebno:
- 1 karfiol (oko 1,2 kg)
- 250 gr praške šunke u komadu
- 1 kisela pavlaka
- 100 gr kačkavalja
- 3 jaja
- 3 dl mleka
- prezle,so,biber
Priprema:
Karfiol očistite od zelenog lišća, odvojte cvetove, i dobro ih operite. Pristavite lonac sa tri litra vode i kašičicom soli da se kuva. U ključalu vodu stavite cvetove karfiola i kratko prokuvajte. Procedite kroz cediljku i ostavite da se malo ohladi.
Šunku izrendajte na sitno rende, a pavlaku umutite sa jednim jajetom. Podmažite tepsiju komadićem putera. Svaki cvet karfiola uvaljajte u prezlu i naređajte jednu polovinu karfiola na dno. Pospite celom količinom rendane šunke, a šunku zalijte pavlakom i jajetom. Sada naslažite ostatak karfiola uvaljan u prezlu.
Razmutite preostala jaja, malo ih posolite dodajte mleko i dobro izmešajte. Nalijte musaku. Na kraju narendajte kačkavalj.
Musaku pecite u rerni koju ste zagrejali na 200 stepeni nekih 40 minuta.
Dobar tek!
Izvor:novine.ca
Nema komentara:
Objavi komentar