Jednostavan za izradu, a također i jeftin, ovaj obrok će vas oduševiti uz kremasti umak od sira s dimljenom slaninom, crvenom paprikom i špinatom. Koristite zreli Cheddar za dodatni okus.
Potrebno:
- 280g tjestenine - 2 žlice maslinovog ulja - 100g dimljene leđne slanine, grubo nasjeckane - 1 crvena paprika, bez sjemenki i sitno narezana - 2 žlice običnog brašna - 1 obrađeno mlijeko od pola litre - 100g srednjeg čedara sira, naribanog - 125g mladog špinata
Priprema:
Skuhajte tjesteninu po uputi na pakiranju , ocijedite i ostavite sa strane.
U međuvremenu zagrijte ½ žlice ulja u loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte slaninu i pržite 6-8 min dok ne postane hrskava.
Izvadite slaninu šupljikavom žlicom i odložite na kuhinjski papir.
Dodajte papriku u tavu i dinstajte 5-7 min dok ne omekša. Izvadite iz posude i ostavite sa strane.
U tavu dodajte 1½ žlice ulja i kad je vruće umiješajte brašno da se sjedini. Kuhajte 1 min, a zatim postupno dodajte mlijeko uz neprestano miješanje. Pustite da zavrije, a zatim smanjite vatru na srednje nisku i pustite da krčka 2-3 minute dok se ne zgusne.
Umiješajte tjesteninu, papriku, Cheddar i špinat te kuhajte dok se sir ne otopi, a špinat uvene.
Začinite po ukusu, a zatim podijelite između 4 zdjele i razbacite hrskavom slaninom koju ćete poslužiti.
Dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar