Napravite ovu ukusnu frittatu po receptu slavnog Jamie Oliver i doživite čaroliju okusa, jer jelo je zaista preukusno i bogato zdravim sastojcima kojima jednostavno nemožete odoliti!
Potrebno:
- 2 glavice luka - maslinovo ulje - 400g graha iz limenke cannellini - 220g mladog špinata - ocat od crnog vina - 4 kriške smeđeg kruha (ukupno 190g) - 8 velikih jaja iz slobodnog uzgoja - 30g svježeg peršina, vlasca ili kopra - 40g Čedar sira - 320g zrelih cherry rajčica - ekstra djevičansko maslinovo ulje - 1 limun (po želji)
Priprema:
Zagrijte pećnicu na plin 7, 220 ° C, ventilator 200 ° C.
Ogulite i sitno narežite luk. Stavite tavu od 26 cm koja se ne lijepi u pećnicu, na srednje jaku vatru s 1 žličicom maslinovog ulja i kuhajte luk 10 minuta uz redovito miješanje.
Ocijedite i isperite grah, a zatim istresite u tavu zajedno sa špinatom. Kuhajte 1-2 minute, dok špinat ne uvene, a zatim začinite morskom soli i crnim paprom. Zalijte 1 žlicom octa od crvenog vina i maknite na tanjur.
U međuvremenu tostirajte kruh dok ne postane lagano zlatan.
Umutite jaja u velikoj posudi s prstohvatom morske soli i crnim paprom.
Sitno nasjeckajte bilje i sitno naribajte Cheddar, rezervirajući malo oboje za vrh. Preklopiti u razmućena jaja sa smjesom graha.
Obrišite tavu i pokapajte 1 žličicu maslinovog ulja, a zatim stavite na srednje jaku vatru.
Tost složite u jedan sloj na dno posude, režući ga i zgnječujući tako da sve lijepo stane. Pustite da tost zacvrči i malo popržite prije ulijevanja smjese s jajima, a zatim razbacite s preostalim ribanim čedarom.
Kuhajte 30 sekundi prije nego što tavu prebacite u pećnicu da se peče 15-20 minuta ili dok postane zlatno , digne se i stegne.
U međuvremenu rajčice raščetvorite ili prepolovite, ovisno o njihovoj veličini. Prelijte s 1 žličicom octa od crvenog vina i ekstra djevičanskog maslinovog ulja te začinite, a zatim prelijte preostalim biljem.
Izvadite fritaju na dasku za posluživanje, izrežite limun na kolutove, sitno naribajte malo korice limuna, ako koristite, i poslužite s salatom od rajčice i klinovima od limuna, za cijeđenje.
Uživajte u ovom prekrasnom jelu, dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar