četvrtak, 18. veljače 2021.

Kolač od narandže i badema bez grama brašna

 Ispecite ovu impresivnu cijelu tortu od naranče i badema za čajnu poslasticu ili elegantni desert. Tri cijele naranče kuhaju se dok ne omekšaju, potom pripremite masu bez brašna i dobićete savršen bademov kolač bez glutena obogaćen okusom citrusa, zvuči fantastično, zar ne....






Potrebno:

- 3 male naranče

- 6 velikih jaja

- 225g šećera

- 300g mljevenih badema

- 1 žlica praška za pecivo bez glutena

Ukrasiti:

- 75g šećera u prahu,

- 1 naranča, zestirana i ½ sokova

- 20g cijelih badema, grubo nasjeckanih


Priprema:

Iz naranču izvadite zelene peteljke, a zatim ih stavite u lonac i prelijte vodom. Prokuhajte, poklopite i lagano pirjajte 1½ sata dok vrlo omekša. Ocijedite i ostavite da se potpuno ohladi.

Zagrijte pećnicu na plin 4, 180 ° C, ventilator 160 ° C.

Podmažite i obložite okrugli lim za torte od 23 cm.

Kuhane naranče razrežite na četvrtine i izvadite koštice, a zatim ih stavite u blender ili procesor hrane, kožu i sve zajedno s jajima, šećerom, bademima i praškom za pecivo.

Miksajte nekoliko sekundi dok ne postane glatko i potpuno kompaktno.

Smjesu prebacite u pripremljeni lim i stavite na tepsiju.

Pecite 1¼ – 1½ sata dok ne postane zlatno, čvrsto na dodir i ražanj umetnut u sredinu ne izađe čist. Ostavite da se potpuno ohladi u limu.

Za ukrašavanje prosijte šećer u glazuru i umiješajte veći dio narančine korice. Postupno umiješajte sok od naranče da dobijete glatku glazuru.

Stavite ohlađeni kolač na tanjur za posluživanje i prelijte glazurom. Posipajte preostalu koricu i nasjeckane bademe, a zatim završite prašenjem šećera.

Savjet:Torta će se čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do 5 dana.

Izvor:tesco.com

Nema komentara:

Objavi komentar