Ispecite ovu impresivnu cijelu tortu od naranče i badema za čajnu poslasticu ili elegantni desert. Tri cijele naranče kuhaju se dok ne omekšaju, potom pripremite masu bez brašna i dobićete savršen bademov kolač bez glutena obogaćen okusom citrusa, zvuči fantastično, zar ne....
Potrebno:
- 3 male naranče
- 6 velikih jaja
- 225g šećera
- 300g mljevenih badema
- 1 žlica praška za pecivo bez glutena
Ukrasiti:
- 75g šećera u prahu,
- 1 naranča, zestirana i ½ sokova
- 20g cijelih badema, grubo nasjeckanih
Priprema:
Iz naranču izvadite zelene peteljke, a zatim ih stavite u lonac i prelijte vodom. Prokuhajte, poklopite i lagano pirjajte 1½ sata dok vrlo omekša. Ocijedite i ostavite da se potpuno ohladi.
Zagrijte pećnicu na plin 4, 180 ° C, ventilator 160 ° C.
Podmažite i obložite okrugli lim za torte od 23 cm.
Kuhane naranče razrežite na četvrtine i izvadite koštice, a zatim ih stavite u blender ili procesor hrane, kožu i sve zajedno s jajima, šećerom, bademima i praškom za pecivo.
Miksajte nekoliko sekundi dok ne postane glatko i potpuno kompaktno.
Smjesu prebacite u pripremljeni lim i stavite na tepsiju.
Pecite 1¼ – 1½ sata dok ne postane zlatno, čvrsto na dodir i ražanj umetnut u sredinu ne izađe čist. Ostavite da se potpuno ohladi u limu.
Za ukrašavanje prosijte šećer u glazuru i umiješajte veći dio narančine korice. Postupno umiješajte sok od naranče da dobijete glatku glazuru.
Stavite ohlađeni kolač na tanjur za posluživanje i prelijte glazurom. Posipajte preostalu koricu i nasjeckane bademe, a zatim završite prašenjem šećera.
Savjet:Torta će se čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do 5 dana.
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar