Svi vole pitu. Postoji brojne kombinacije okusa, a po želji možete nadjenuti pahuljasto lisnato tijesto, puter prhko tijesto ili kremastu kašu. Ovaj izuzetan način pripreme slanih recepata za pite uključuje mesne klasike, kremaste mješavine ribe i povrće, savršene za ukusnu obiteljsku večeru ili vikend poslasticu.
Potrebno:
- ½ žlica maslinovog ulja - 1 glava luka, sitno nasjeckana - 350g krumpira, oguljeno i narezano na kockice - 30g neslanog maslaca - 30 g običnog brašna, plus dodatak pobrašniti površinu - 500 ml poluobrano mlijeko , plus 2 žlice dodatka za četkanje - 60g polumasnog vrhnja - 3 žlice grubo nasjeckanog svježeg peršina - 150g smrznutog slatkog kukuruza ili iz limenke - 150g smrznutog vrtnog graška - 2 pakiranja od 280g dimljenog bakalara, izrezane na velike komade - 375g gotovog laganog lisnatog tijesta
Priprema:
Zagrijte pećnicu na plin 7, 220 ° C, ventilator 200 ° C.
U velikoj tavi otpornoj na pećnicu (oko 28 cm široke i 5 cm duboke) zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i krumpir i kuhajte 15 minuta do zlatne boje i krumpir ne omekša.
Dodajte maslac i nakon što se otopi dodajte brašno i miješajte 1 min. Postupno dodajte mlijeko miješajući da dobijete glatki umak. Lagano pojačajte vatru, pustite da zavrije i pustite da vrije 2 minute dok se ne zgusne. Maknite s vatre.
Dodajte krem vrhnje i peršin. Dobro začinite. Ostavite da se hladi 5 minuta, zatim umiješajte slatki kukuruz i grašak, te prelijte bakalarom.
Na lagano pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto tako da bude dovoljno veliko da pokrije tavu.
Upotrijebite valjak za valjanje da ga prebacite preko posude, a zatim čvrsto pritisnite prema rubu. Obrežite oko posude i rezervirajte ukrase za ukrašavanje, ako želite.
Premažite s 2 žlice mlijeka i ukrasite ukrasima, ako ih koristite.
Ponovno premažite mlijekom, a zatim pecite 25-30 minuta dok ne postanu zlatne i hrskave.
Ostavite da odstoji 5 minuta, a zatim poslužite.
Dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar