Za brzu i laganu obiteljsku večeru isprobajte ovu izdašnu pitu punjenu sočnom piletinom i hrskavom slaninom, prelivenu zlatnim krumpirom i bogatim Cheddarom. Pun je okusa i jednostavan za izradu, savršen je obrok u tjednu.
Potrebno:
- 1 žlica maslinovog ulja - 500g fileta pilećih butina, nasjeckanih na komade veličine zalogaja - 100g slanine - 2 poriluka, narezana - 1 žlica običnog brašna - 250 ml pileći temeljac - 2 žlice vrhnja s niskim udjelom masti - 1 x 800g pakiranja pire krumpira ili pripremljenog pirea - šaka svježeg peršina, nasjeckanog - 50g čedara, naribano, plus dodatak za posipanje na vrhu
Priprema:
Zagrijte ulje u velikoj tavi ili plitkoj tepsiji. Dodajte piletinu i slaninu i kuhajte dok ne porumeni. Dodajte poriluk i kuhajte 2-3 minute, dok ne omekša. Raspršite brašno i miješajte dok se ne upije.
Postupno ulijte temeljac, a zatim kuhajte 5 minuta, ili dok piletina ne bude kuhana bez ružičastog mesa i umak se zgusne.
Zagrijte roštilj na najvišu razinu. Umiješajte vrhnje u smjesu od piletine i dobro začinite. Smjesu pažljivo ulijte u veliku posudu za pečenje.
Pripremite pire krumpir slijedeći upute u pakiranju, a zatim umiješajte peršin i sir.
Žlicom pripremljenu smjesu pirea i sira ravnomjerno prelijte preko piletine, a zatim prelijte s malo dodatnog sira.
Pecite na roštilju dok preljev ne postane zlatne boje . Poslužiti. Dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar