ponedjeljak, 22. veljače 2021.

Savršen , brz i lagan obiteljski ručak - Pita s piletinom i hrskavom slaninom

 Za brzu i laganu obiteljsku večeru isprobajte ovu izdašnu pitu punjenu sočnom piletinom i hrskavom slaninom, prelivenu zlatnim krumpirom i bogatim Cheddarom. Pun je okusa i jednostavan za izradu, savršen je obrok u tjednu.





Potrebno:

- 1 žlica maslinovog ulja - 500g fileta pilećih butina, nasjeckanih na komade veličine zalogaja - 100g slanine - 2 poriluka, narezana - 1 žlica običnog brašna - 250 ml pileći temeljac - 2 žlice vrhnja s niskim udjelom masti - 1 x 800g pakiranja pire krumpira ili pripremljenog pirea - šaka svježeg peršina, nasjeckanog - 50g čedara, naribano, plus dodatak za posipanje na vrhu


Priprema:

Zagrijte ulje u velikoj tavi ili plitkoj tepsiji. Dodajte piletinu i slaninu i kuhajte dok ne porumeni. Dodajte poriluk i kuhajte 2-3 minute, dok ne omekša. Raspršite brašno i miješajte dok se ne upije.

Postupno ulijte temeljac, a zatim kuhajte 5 minuta, ili dok piletina ne bude kuhana bez ružičastog mesa i umak se zgusne.


Zagrijte roštilj na najvišu razinu. Umiješajte vrhnje u smjesu od piletine i dobro začinite. Smjesu pažljivo ulijte u veliku posudu za pečenje.

Pripremite pire krumpir slijedeći upute u pakiranju, a zatim umiješajte peršin i sir.


Žlicom pripremljenu smjesu pirea i sira ravnomjerno prelijte preko piletine, a zatim prelijte s malo dodatnog sira.


Pecite na roštilju dok preljev ne postane zlatne boje . Poslužiti. Dobar tek!


Izvor:tesco.com



Nema komentara:

Objavi komentar