ponedjeljak, 22. veljače 2021.

Ukusna i zdrava pastirska pita sa janjetinom koju ćete obožavati

 Ova zdrava pastirska pita prelivena je slasno hrskavim povrćem sa roštilja . Uz ukusnu janjetinu presvučenu bogatim umakom od rajčice, ovaj srdačni obiteljski favorit savršen je za hladnih noći...




Potrebno:

- 625g pastrnjaka, oguljen - 2 poriluka, obrezana - 1 srednje batat, oguljen - 2 srednje mrkve, oguljene - 3½ žlice maslinovog ulja - 300g janjećeg buta isječen na kockice - 1 velika glavica luka, nasjeckana - 1 češanj češnjaka, zgnječen - 2 žlice kaše od rajčice - 2 žlice kukuruznog brašna - 500 ml janjećeg ili povrtnog temeljca - velika šaka peršuna ravnog lista, sitno nasjeckanog - 400g velikog, voštanog krumpira, oguljen - zeleno povrće na pari, za posluživanje


Priprema:

Zagrijte pećnicu na plin 6, 200 ° C, ventilator 180 ° C.

Izrežite polovicu pastrnjaka i sav poriluk, batat i mrkvu na izdašne komade veličine zalogaja. Prelijte s 1 žlicom maslinovog ulja i rasporedite na tepsiju. Pecite 20-25 min dok tek počne postajati smeđe.

U međuvremenu stavite 1 žlicu maslinovog ulja u duboku tavu i stavite na jaku vatru. Dodajte janjetinu i pržite da bude smeđe sa svih strana, a zatim maknite na tanjur i smanjite vatru na nisku-srednju.

Dodajte nasjeckani luk u tavu i lagano kuhajte 10 minuta uz često miješanje. Vratite janjetinu s pireom od češnjaka i rajčice, lagano kuhajući oko minutu.

Kombinirajte kukuruzno brašno s 3 žlice temeljca u šalici da napravite pastu. Umutite to u preostali temeljac, a zatim lagano pojačajte vatru i dodajte smjesi janjetine, često miješajući kako biste spriječili stvaranje grudica.

Prokuhajte, djelomično pokrijte i lagano kuhajte oko 15 minuta, dok se ne zgusne.

Umiješajte polovicu peršina, a zatim maknite s vatre i umiješajte pečeno povrće.

Žlicom dodajte ovaj fil u srednje veliku posudu otpornu na pećnicu (oko 20 cm x 30 cm). Smanjite temperaturu pećnice na plin 4, 180 ° C, ventilator 160 ° C.

Dok se janjeća smjesa krčka, grubo naribajte preostali pastrnjak.

Krumpir naribajte odvojeno i istisnite u čistu kuhinjsku krpu kako biste uklonili što više tekućine. Bacite osušeni krumpir i pastrnjak zajedno s preostalih 1½ žlice maslinovog ulja i preostalim peršinom. Dodajte po želji začin soli i papra.

Smjesu od krumpira rasporedite na vrh ravnomjernim slojem. Pecite oko 40 minuta, dok dobro ne porumeni i ne omekša odozgo, a odozdo ne puhne.

Ostavite da ohladi se 5 minuta prije posluživanja s zelenim povrćem na pari.

Dobar tek!

Izvor:tesco.com

Nema komentara:

Objavi komentar