srijeda, 10. veljače 2021.

Sočna teletina sa slaninom i povrćem punjena u lepinji

 Ukoliko imate komad telećeg mesa a nemate ideju kako ga pripremiti tad obavezno probajte ovaj recept za neobičan giros, jakoo ukusno jelo sa telećim mesom, tako sočno i moćno a takođe možete koristiti i lepinu te puniti je sa ovim sastojcima, prijatnoo...




Potrebno:

- 150gr sitno iseckane slanine
- 150gr teletine
- 100gr kukuruza u zrnu
- 2 crvene paprike
- 1,5 supena kašika ulja
- 1 glavica crvenog luka
- so, biber, vegeta
- kari, aleva paprika



Priprema:

Teletinu iseckajte na male i tanke komadiće, stavite je u posudu i dodajte, so, biber, vegetu, alevu papriku, kari, 1 supenu kašiku ulja (naravno i začine dodaj te po svom ukusu).


Sve zajedno dobro promešajte i pustite da odstoji oko 10 minuta.


U duboku posudu dodaj te pola supene kašike ulja, dobro zagrejte i u to dodajte slaninu. Dinstaj te je na jakoj vatri 3 minuta. Dodajte teletinu. Dinstaj te je oko 10 minuta.


Kada je teletina već dinstana, dodaj te kukuruz (već obareni), sitno iseckane paprike, na kolutove izrezani crveni luk.


Sve to dobro promešajte i vaš Giros je gotov.


Uglavnom se giros jede tako što se u vrućim lepinjama napravi džep pa se napuni po želji sa majonezom, kečapom i doda se giros. Ovako možete poslužiti za ručak zajedno sa pirinčem ili pomfritom.

Dobar tek!

Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar