Ukoliko još uvijek niste pravili rolovanu , punjenu teletinu, učinite to čim prije i oduševite se jakoo ukusnim jelom koje može ukrasiti svaku trpezu.
Potrebno:
- 500 g telećeg filea,
- 130 g sredine hleba,
- 150 g skuvanog graška,
- 80 g narendanog kačkavalja,
- 60 g oljuštenih badema,
- 2 jajeta
- 2 žumanceta
- dl mleka
- 2 šargarepe
- 2 glavice crnog luka
- 2 struka celera
- 2 čena belog luka
- malo bosiljka peršuna i ruzmarina
- 3 čaše belog vina, ulje, so, biber u zrnu
Priprema:
Iseckanu šargarepu, crni luk, celer, beli luk, peršun, bosiljak i ruzmarin stavite u šerpu, sipajte vino i tri čaše vode, posolite, poklopite i kuvajte oko 20 minuta. Pri kraju stavite skuvan grašak, nekoliko zrna bibera i iseckane bademe pa ostavite nekoliko minuta na vatri ali otklopljeno da malo uvri.
Sredinu hleba izmrvite, pomešajte s jajima i žumancima, dobro izmešajte da dobijete ujednačenu masu pa je pomešajte sa skuvanim, oceđenim i izgnječenim povrćem ili sve stavite u blender.
Isecite teletinu oštrim nožem tako da dobijete dublji džep i napunite ga tom masom. Uvežite kanapom, posolite i propržite sa svih strana na vrelom ulju, zatim sipajte tečnost od povrća i dinstajte na srednjoj vatri uz povremeno okretanje oko sat vremena.
Ostavite rolat da se ohladi, isecite ga i služite uz neku sezonsku salatu ili razne sosove.
Dobar tek!
Izvor:novine.ca
Nema komentara:
Objavi komentar