ponedjeljak, 29. ožujka 2021.

10- minutni Čokoladni browniji u mikrovalnoj pećnici

 Želite nešto slatko i baš vam se jedu fini ukusni brownie, evo šta možete uraditi tako brzo i jednostavno ukoliko imate mikrovalnu pećnicu. Napravite čokoladni browniji u mikrovalnoj pećnici jer jednostavno su nevjerojatni i savršeni za brzo rješavanje kada žudite za slatkim. Štoviše, ovi ukusni gnjecavi browniji napravljeni su u trenu,bez puno prljavog posuđa, gotovo bez čišćenja!






Potrebno:

- 150g malo slanog maslaca

- 200g  smeđeg šećera

- 1 žličica paste od vanilije ili ekstrakta  vanilije

- 65g kakaa u prahu

- 2 jaja

- 50g običnog brašna

- 75g  čipsa od mlijeka, tamne ili bijele čokolade


Priprema:

Maslac narežite na kockice i stavite u posudu za mikrovalnu pećnicu od 22 cm.

Kuhajte na punoj snazi 30-45 sekundi, miješajući do pola, dok se ne otopi.

Izvadite i istresite u posudu za miješanje, pomoću slastičarske četke ili komada kuhinjskog papira podmažite posudu u kojoj je bio maslac, jer ovo ćete upotrijebiti za browniese.

Dodajte rastopljeni maslac šećer, vaniliju i kakao i  pjenjačom miješajte, dok se ne sjedini. Dodajte jaja, jedno po jedno, tukući nakon svakog dodavanja, zatim lagano sipati brašno i čips od čokolade. 

Ulijte u podmazanu posudu koristeći se lopaticom da izvadite svu smjesu, a zatim kuhajte na punoj snazi 4-5 minuta, ovisno o jačini mikrovalne pećnice.

Ostavite da se hlade najmanje 15 minuta prije rezanja, jer će se brownies učvrstiti dok se hladi. Za čvršće brownieve ostavite da se režu  sljedećeg dana. Izrežite na 12 kvadrata.

Smjernice za zamrzavanje i odmrzavanje

Pecite prema receptu, ali zaustavite prije dodavanja ukrasa ili slaga ako se traži. Ostavite da se potpuno ohladi. Dobro zamotajte prozirnom folijom i kositrenom folijom (kako biste spriječili opekline zamrzivača) i zamrzavajte do 3 mjeseca.

Otpustite limenu foliju i prianjajuću foliju, ali ostavite da se odmrzava u ambalaži na sobnoj temperaturi nekoliko sati prije posluživanja. Ako pečenje želite poslužiti toplo, stavite ga na lim za pečenje 10 minuta u umjerenu pećnicu.

Ako želite dodati glazuru ili ukras, dodajte ih nakon što se pecivo potpuno odmrzne i bude na sobnoj temperaturi.

Dobar tek!

Izvor:tesco.com

Nema komentara:

Objavi komentar