Ponekad vam treba nešto brzo i ukusno, zato evo jedan od brzih i zdravih jela Jamieja Olivera,koji je poznat po jako zdravih i brzim a uz to fantastičnog ukusa jelima. Ovaj recept će vam se dopasti jer štedi vaše vrijeme i spreman je za tren.
Potrebno:
- 2 glavice luka
- maslinovo ulje
- 200g ostataka pečenog korjenastog povrća
- 400g ostataka kuhane puretine ili šunke
- 1 x 400g lima kvalitetne rajčice šljive
- 1 x 400g konzerve graha cannellini
- 1,5 l vrućeg temeljca od piletine, puretine ili šunke
- 400g ostataka kuhanog zelenog povrća ili smrznutog povrća, poput graška, špinata
- 200 g suhe tjestenine
- hrskavi kruh (po želji)
Priprema:
Ogulite i grubo nasjeckajte luk, a zatim stavite u veliku tavu na srednje laganu vatru s 1 žlicom maslinovog ulja.
Ostatke korjenastog povrća grubo nasjeckajte, dodajte u tavu i kuhajte 15 minuta, ili dok luk ne omekša i postane staklas.
Isjeckajte ostatke kuhanog mesa i dodajte u tavu, a zatim ubacite rajčicu i umiješajte grah cannellini (sok i sve ostalo). Dobro promiješajte, zalijte temeljcem, a zatim sve prokuhajte i pustite da krčka 15 minuta.
Narežite veliko kuhano zeleno povrće, tako da je sve približno iste veličine. Dodajte tjesteninu u tavu i kuhajte 10 minuta, ili dok tjestenina ne postane al dente, a zatim miješajte kroz zeleno povrće posljednje 2 minute.
Začinite po ukusu morskom soli i crnim paprom, a zatim poslužite. Ukusno preliveno gustinom pestoa koji ćete pripremiti tako da iskoristite ostatke tvrdih sireva i orašastih plodova, jednostavno sve izmiksajte sa svojim omiljenim mekim biljem i malo češnjaka, limunovog soka i maslinovog ulja za brz i jednostavan preljev. i komadićem hrskavog kruha za staviti odozgo.
Dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar