nedjelja, 28. ožujka 2021.

Lagana i jako zdrava riblja pita

 Ako se pitate šta danas praviti za ručak, evo jedna fantastična idea po receptu slavnog kuhara Jamie Oliver, lagana a ukusna i sočna riblja pita.Navedena količina je za 6 osoba, tako da vi možete prilagoditi svojim potrebama.





Potrebno:

- 1,2 kg sitnijeg mladog krumpira

- 2 mrkve

- maslinovo ulje

- 80g običnog brašna

- 800 ml polu obranog mlijeka

- 50g zrelog čedara

- 150g mladog špinata

- 165g sirovih oguljenih kozica

- 340g mješavine za riblje pite

- 2 žličice engleskog senfa


Priprema:

Zagrijte pećnicu na plin 6, 200 ̊C, ventilator 180 ̊C. Izribajte krumpir i kuhajte u velikoj tavi s kipućom slanom vodom 15 minuta ili dok se ne skuha. U međuvremenu ribajte mrkvu i narežite je na vrlo sitno.

Stavite 3 žlice ulja u veliku plitku tepsiju tepsiju na srednje laganoj vatri, a zatim umiješajte brašno. Kuhajte 1 min, a zatim postupno ulijte mlijeko uz neprestano miješanje dok ne dobijete glatki umak. Grubo naribajte sir, a zatim umiješajte mrkvu. Začinite i dinstajte na laganoj vatri 5 minuta.

Ocijedite krumpir i ostavite da se suši na pari. Grubo nasjeckajte špinat i umiješajte umak od sira. Maknite posudu s vatre, a zatim umiješajte kozice, mješavinu ribljeg pite i senf.

Zgnječite krumpir s 1 žlicom ulja i prstohvatom morske soli i crnog papra, a zatim žlicom prelijte preko kremastog nadjeva od ribe. Pecite 30 minuta ili dok ne porumene.

Poslužite uz zelenu salatu.

Dobar tek!

Izvor:tesco.com

Nema komentara:

Objavi komentar