Ako nemate ideju šta pripremiti kao ukusno predjelo a volite plodove mora tad obavezno probajte ovu jakoo ukusnu salatu koja će obogatiti vašu trpezu a prepuna je zdravih sastojaka. Jednostavna i laka za pripremu a paradajz i masline daju dodatni šmek, zaista preukusnoo...
Potrebno:
- 200 gr. pirinča
- 1 kutija komadića tunjevine
- 300 gr plodova mora
- 100 gr. mesa od raka
- 2 -3 kisela krastavca
- 1 glavica crvenog luka ili 2-3 mladog luka
- 1 -2 čena belog luka
- biber, začin, lovorov list
- sok od limuna
- masline bez koštica, ili punjene bademima ili paprikom
- maslinovo ulje po potrebi.
Priprema:
Pirinač treba oprati, pa skuvati, ocediti i ohladiti (samo pazite da ga ne prekuvate).
Pripremljene plodove mora i meso od raka prokuvati u vodi sa svim začinima, belim lukom, lovorovim listom i sa malo maslinovog ulja. U to dodati par kapi limunovog soka. Tako skuvane plodove mora ocediti i ohladiti. Tunjevinu do pola ocediti od ulja.
Luk i krastavčiće iseckati pa sve to zajedno pomešati. Posoliti po ukusu, dodati limunovog soka, po ukusu i par kapi maslinovog ulja, ako treba i bibera.
Odozgo ukrasiti sa mesom raka i kolutovima paradajza. Pre služenja prohladiti sve zajedno .
Prijatno!
Izvor:novine.ca, foto:kuhar.ba
Nema komentara:
Objavi komentar