subota, 6. ožujka 2021.

Ako se pitate šta za ručak tad napravite ovu jako ukusnu i zdravu pitu od spanaća i poriluka

 Ako se pitate šta danas za ručak, evo jedna zvrsna idea za finu pitu od spanaća i poriluka, jakoo ukusno i zdravo jelo koje je spremno za tren!





Potrebno:

- 175 grama brašna
- 90 grama putera
- 2 kašike hladne vode
- zrna pasulja

Fil:
- 30 grama putera
- 175 grama praziluka
- 250 grama spanaća
- 2 jajeta
- 150 ml mleka
- 150 ml polumasne pavlake
- 90 grama sira, so i biber



Priprema:

Zamesite meko testo od brašna, putera i vode. Zamotajte ga u providnu foliju i stavite u frižider da bi se ohladilo. 

Nakon što je odstojalo rastanjite testo oklagijom i njime obložite vatrostalnu posudu. Dno testa izbodite viljuškom. 

Testo prekrijte folijom, a preko folije rasporedite pasulj. Posudu stavite u zagrejanu plitku tepsiju i pecite 15-20 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, poslednjih 10 minuta bez folije i pasulja.

Pripremite fil za pitu tako da rastopite puter, dodajte sitno naseckan praziluk i pržite na jakoj vatri oko 5 minuta, tj. dok ne počne da poprima zlatnosmeđu boju. Dodajte krupno nasečen spanać i pržite oko 2 minuta. Rasporedite fil po kori od testa.

Izmešajte jaja, mleko, pavlaku i sir, posolite i pobiberite, pa izlijte u koru. Smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite 25 minuta, tj. dok fil ne poprimi zlatnu boju. 

Pitu možete poslužiti i toplu i hladnu, podjednako je veoma ukusna.

Dobar tek!

Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar