Ako se pitate šta danas za ručak, evo jedna zvrsna idea za finu pitu od spanaća i poriluka, jakoo ukusno i zdravo jelo koje je spremno za tren!
Potrebno:
- 175 grama brašna
- 90 grama putera
- 2 kašike hladne vode
- zrna pasulja
Fil:
- 30 grama putera
- 175 grama praziluka
- 250 grama spanaća
- 2 jajeta
- 150 ml mleka
- 150 ml polumasne pavlake
- 90 grama sira, so i biber
Priprema:
Zamesite meko testo od brašna, putera i vode. Zamotajte ga u providnu foliju i stavite u frižider da bi se ohladilo.
Nakon što je odstojalo rastanjite testo oklagijom i njime obložite vatrostalnu posudu. Dno testa izbodite viljuškom.
Testo prekrijte folijom, a preko folije rasporedite pasulj. Posudu stavite u zagrejanu plitku tepsiju i pecite 15-20 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, poslednjih 10 minuta bez folije i pasulja.
Pripremite fil za pitu tako da rastopite puter, dodajte sitno naseckan praziluk i pržite na jakoj vatri oko 5 minuta, tj. dok ne počne da poprima zlatnosmeđu boju. Dodajte krupno nasečen spanać i pržite oko 2 minuta. Rasporedite fil po kori od testa.
Izmešajte jaja, mleko, pavlaku i sir, posolite i pobiberite, pa izlijte u koru. Smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite 25 minuta, tj. dok fil ne poprimi zlatnu boju.
Pitu možete poslužiti i toplu i hladnu, podjednako je veoma ukusna.
Dobar tek!
Izvor:novine.ca
Nema komentara:
Objavi komentar