Ovo ukusno jelo obično se priprema kao predjelo mada takođe može biti dio vaše trpeze za svaku priliku.
Jedinstveni spoj povrća,parmazana i pavlake učinit će ovo jelo neodoljivim i stalnim gostom na vašem stolu.
Potrebno:
- 500 g zamrznutog lisnatog testa
- 450 g zamrznute mešavine graška i šargarepe (450 g)
- 1 kašika iseckanog svežeg kapra
- 2 kašike prezli
- 1 jaje
- 2 kašike kisele pavlake
- 2 kašike parmezana
- 1 jaje
- 1 kašika susama, so
Priprema:
Zamrznuto povrće stavite u provrelu vodu i kuvajte 10 minuta. Kuvano povrće ocedite, a deo povrća sitno iseckajte. Usitnjenom povrću dodajte preostalo kuvano povrće (tako da imate sitnije i krupnije seckano povrće), so, kapar, prezle, razmućeno jaje, parmezan, pavlaku, pa sve zajedno lagano promešajte.
Lisnato testo tanko razvaljajte po radnoj površini pa zatim polovinu testa premažite s pola pripremljenog premaza koji ste napravili od seckanog povrća. Isto to uradite s drugim delom testa tako da dobijete dva komada.
Urolajte ih, malo ih izbodite viljuškom, pa ih premažite razmućenim jajetom, pospite susamom i pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 200°C, negde oko 20 minuta.
Rolate prvo malo ohladite, a tek onda isecite.
Prijatnooo!
Izvor:novine.ca
Nema komentara:
Objavi komentar