subota, 6. ožujka 2021.

Fine hrskave rolnice od lisnatog tijesta sa povrćem i parmazanom, smažu se za tren

 Ovo ukusno jelo obično se priprema kao predjelo mada takođe može biti dio vaše trpeze za svaku priliku.

Jedinstveni spoj povrća,parmazana i pavlake učinit će ovo jelo neodoljivim i stalnim gostom na vašem stolu.





Potrebno:

- 500 g zamrznutog lisnatog testa
- 450 g zamrznute mešavine graška i šargarepe (450 g)
- 1 kašika iseckanog svežeg kapra
- 2 kašike prezli
- 1 jaje
- 2 kašike kisele pavlake
- 2 kašike parmezana
- 1 jaje
- 1 kašika susama, so


Priprema: 

Zamrznuto povrće stavite u provrelu vodu i kuvajte 10 minuta. Kuvano povrće ocedite, a deo povrća sitno iseckajte. Usitnjenom povrću dodajte preostalo kuvano povrće (tako da imate sitnije i krupnije seckano povrće), so, kapar, prezle, razmućeno jaje, parmezan, pavlaku, pa sve zajedno lagano promešajte.

Lisnato testo tanko razvaljajte po radnoj površini pa zatim polovinu testa premažite s pola pripremljenog premaza koji ste napravili od seckanog povrća. Isto to uradite s drugim delom testa tako da dobijete dva komada.

Urolajte ih, malo ih izbodite viljuškom, pa ih premažite razmućenim jajetom, pospite susamom i pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 200°C, negde oko 20 minuta.

Rolate prvo malo ohladite, a tek onda isecite.

Prijatnooo!

Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar