srijeda, 31. ožujka 2021.

Danas za ručak pripremite ovo preukusno jelo i zamirišite vašu trpezu sa paprikama punjenim krompirom u finom sosu

 Danas  želite nešto novo a uz to jako ukusno za ručak, s toga evo jedan fantastičan recept za punjene paprike sa krompirom uz dodatak paradajta i kajmaka ili jogurta, zaista jamii...





Potrebno:

- 4 srednja krompira

- 1 mali luk

- 1 veliki paradajz

- jogurt ili kajmak

- 4 paprike

- ljuto maslinovo ulje

- vegeta, so, origano, peršun



Priprema:

Oljuštiti i izrendati (na krupno) krompir, jedan mali luk i jedan sočan, zreli paradajz. Sve pomešati, dodati dve pune, velike kašike jogurta ili kajmaka, malo soli, vegete, origana i kašiku ulja. Ostaviti miks malo da odstoji.

U međuvremenu očistiti četiri srednje i što je moguće tanje paprike. Krompir smesa će kad odstoji pustiti sok koji u biti ima funkciju sosa. Puniti paprike. Bitno je da se fil ne sabija dok se puni.

Kad su paprike punjene, poređati ih u malu vatrostalnu tepsiju, na dno uliti sok od smese i malo zaliti paprike ljutim maslinovim uljem (ili obično maslinovo ulje u koje možete dodati ljutu papričicu i neko bilje,) i zatim ostaviti da se peče u rerni.

Peći oko 2 sata na srednjoj temperaturi. U sos na kraju može se umešati malo svežeg iseckanog peršuna.

Dobar tek!

Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar