ponedjeljak, 5. travnja 2021.

30 minutna preukusna Pita od piletine, slanine i poriluka

 Danas za ručak pripremite ovu izdašnu i jako ukusnu pileću pitu a priprema se veoma brzo, za samo tridesetak minuta. Pita punjena sočnom piletinom i hrskavom slaninom, prelivenu zlatnim krumpirom i bogatim Cheddarom. Pun okusa i jednostavan za izradu, probajte sigurno će vam se dopasti!





Potrebno:

- 1 žlica maslinovog ulja

- 500g fileta pilećih butina, nasjeckanih na komade veličine zalogaja

- 100g slanine

- 2 poriluka, narezana

- 1 žlica običnog brašna

- 250 ml pilećeg temeljca

- 2 žlice  krem vrhnja s niskim udjelom masti 

- 1 x 800g pakiranja krompir pirea

- šaka svježeg peršina, nasjeckanog

- 50g sira čedara, naribano, plus dodatak za posipanje na vrhu


Priprema:

Zagrijte ulje u velikoj tavi ili plitkoj tepsiji. Dodajte piletinu i lardone i kuhajte dok ne porumeni. Dodajte poriluk i kuhajte 2-3 minute, dok ne omekša. Razbacite brašno i miješajte dok se ne upije.

Postupno ulijte temeljac, a zatim kuhajte 5 minuta, ili dok piletina ne bude kuhana bez ružičastog mesa i umak se zgusne. 

Zagrijte roštilj na najvišu razinu. Umiješajte  vrhnje u smjesu od piletine i dobro začinite. 

Smjesu pažljivo ulijte u veliku posudu za pečenje.

Zagrijte pire krumpir slijedeći upute u pakiranju, a zatim umiješajte peršin i sir. 

Žlicom je ravnomjerno prelijte preko smjese od piletine, a zatim prelijte s malo dodatnog sira. 

Pecite na roštilju dok preljev ne postane zlatna i hrskava. Poslužiti uz sezonsku salatu.

Dobar tek!

Izvor:tesco.com

Nema komentara:

Objavi komentar