Danas za ručak pripremite ovu izdašnu i jako ukusnu pileću pitu a priprema se veoma brzo, za samo tridesetak minuta. Pita punjena sočnom piletinom i hrskavom slaninom, prelivenu zlatnim krumpirom i bogatim Cheddarom. Pun okusa i jednostavan za izradu, probajte sigurno će vam se dopasti!
Potrebno:
- 1 žlica maslinovog ulja
- 500g fileta pilećih butina, nasjeckanih na komade veličine zalogaja
- 100g slanine
- 2 poriluka, narezana
- 1 žlica običnog brašna
- 250 ml pilećeg temeljca
- 2 žlice krem vrhnja s niskim udjelom masti
- 1 x 800g pakiranja krompir pirea
- šaka svježeg peršina, nasjeckanog
- 50g sira čedara, naribano, plus dodatak za posipanje na vrhu
Priprema:
Zagrijte ulje u velikoj tavi ili plitkoj tepsiji. Dodajte piletinu i lardone i kuhajte dok ne porumeni. Dodajte poriluk i kuhajte 2-3 minute, dok ne omekša. Razbacite brašno i miješajte dok se ne upije.
Postupno ulijte temeljac, a zatim kuhajte 5 minuta, ili dok piletina ne bude kuhana bez ružičastog mesa i umak se zgusne.
Zagrijte roštilj na najvišu razinu. Umiješajte vrhnje u smjesu od piletine i dobro začinite.
Smjesu pažljivo ulijte u veliku posudu za pečenje.
Zagrijte pire krumpir slijedeći upute u pakiranju, a zatim umiješajte peršin i sir.
Žlicom je ravnomjerno prelijte preko smjese od piletine, a zatim prelijte s malo dodatnog sira.
Pecite na roštilju dok preljev ne postane zlatna i hrskava. Poslužiti uz sezonsku salatu.
Dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar