Napravite malo drugačiju pitu za današnji ručak, prepunu fantastičnih sastojaka koji joj daju poseban šmek a sve to za samo pola sata. Janjeće mljeveno meso kombinira se s marelicama, prženim pinjolima i peršinom za mirisni nadjev umotan u svježe i puterasto filo tijesto.
Potrebno:
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 glavica luka, nasjeckana
- 500g mljevene janjetine
- 1 žličica cimeta
- 1 žličica mješovitog začina
- ½ žličice mljevenog kima
- 100 ml janjećeg ili pilećeg temeljca
- 75g suhih marelica, nasjeckanih
- 50g pinjola
- šaka peršina, grubo nasjeckanog
- 6 filo peciva,gotove jufke
- 50g maslaca, otopljeno
Priprema:
Zagrijte pećnicu na plin 5, 190 ° C, ventilator 170 ° C.
Zagrijte ulje u velikoj tavi i lagano pržite luk dok ne omekša. Dodajte janjetinu i kuhajte 5 minuta dok ne porumeni.
Umiješajte začine i kuhajte 1 min, a zatim ulijte temeljac. Nastavite kuhati na umjerenoj vatri 15 minuta ili dok se sva tekućina ne upije. Dodajte marelice i dobro začinite. Stavite sa strane da se ohladi.
U međuvremenu tostirajte pinjole na suhoj tavi 2-3 minute dok samo ne postanu zlatne, a zatim ostavite da se ohlade. Prohlađene pinjole i peršin promiješajte kroz ohlađenu smjesu.
Da biste sastavili pitu, stavite jedan list filo tijesta u posudu od 20 cm pećnice i lagano premažite malo rastopljenog maslaca. Ponovite s još tri lista, slažući posudu dok podnožje i stranice ne budu potpuno pokriveni, a višak tijesta visi preko ruba.
Žlicom stavljajte nadjev u posudu i preklopite višak tijesta da pokrije. Premažite rastopljenim maslacem.
Premažite još jedan filo list maslacem i rastrgajte ga na trake. Prekrijte trake preko punjenja, dopuštajući im da neravnomjerno padaju u valovima. Ponovite s preostalim listom fila i ponovno premažite rastopljenim maslacem.
Pecite 15-20 min, ili dok ne postane hrskava i zlatna.Služite uz sezonsku salatu i jogurt.
Dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar