ponedjeljak, 5. travnja 2021.

30 minutna marokanska pita od gotovih jufki i janjetine, prosto prste da poližeš

 Napravite malo drugačiju pitu za današnji ručak, prepunu fantastičnih sastojaka koji joj daju poseban šmek a sve to za samo pola sata. Janjeće mljeveno meso kombinira se s marelicama, prženim pinjolima i peršinom za mirisni nadjev umotan u svježe i puterasto filo tijesto.





Potrebno:

- 1 žlica maslinovog ulja

- 1 glavica luka, nasjeckana

- 500g mljevene janjetine

- 1 žličica cimeta

- 1 žličica mješovitog začina

- ½ žličice mljevenog kima

- 100 ml janjećeg ili pilećeg temeljca

- 75g suhih marelica, nasjeckanih

- 50g pinjola

- šaka peršina, grubo nasjeckanog

- 6 filo peciva,gotove jufke

- 50g maslaca, otopljeno


Priprema:

Zagrijte pećnicu na plin 5, 190 ° C, ventilator 170 ° C. 

Zagrijte ulje u velikoj tavi i lagano pržite luk dok ne omekša. Dodajte janjetinu i kuhajte 5 minuta dok ne porumeni. 

Umiješajte začine i kuhajte 1 min, a zatim ulijte temeljac. Nastavite kuhati na umjerenoj vatri 15 minuta ili dok se sva tekućina ne upije. Dodajte marelice i dobro začinite. Stavite sa strane da se ohladi.

U međuvremenu tostirajte pinjole na suhoj tavi 2-3 minute dok samo ne postanu zlatne, a zatim ostavite da se ohlade. Prohlađene pinjole i peršin promiješajte kroz ohlađenu smjesu.

Da biste sastavili pitu, stavite jedan list filo tijesta u posudu od 20 cm pećnice i lagano premažite malo rastopljenog maslaca. Ponovite s još tri lista, slažući posudu dok podnožje i stranice ne budu potpuno pokriveni, a višak tijesta visi preko ruba.

Žlicom stavljajte nadjev u posudu i preklopite višak tijesta da pokrije. Premažite rastopljenim maslacem.

Premažite još jedan filo list maslacem i rastrgajte ga na trake. Prekrijte trake preko punjenja, dopuštajući im da neravnomjerno padaju u valovima. Ponovite s preostalim listom fila i ponovno premažite rastopljenim maslacem. 

Pecite 15-20 min, ili dok ne postane hrskava i zlatna.Služite uz sezonsku salatu i jogurt.

Dobar tek!

Izvor:tesco.com

Nema komentara:

Objavi komentar