Ukoliko niste ljubitelj mesa imamo fantastičan recept za vas, poznati bećarac ili bećar paprikaš, tako mirišee da mu prosto nemožete odoliti....
Potrebno:
- 2-3 srednje glavice crnog luka,
- 500 grama paprike
- 800 grama paradajza,
- pola šoljice ulja i so, aleva paprika, biber i peršun
Priprema:
Očistite, operite i na rebarca iseckajte crni luk i stavite na ulje da se prži sve dok luk ne postane staklast. Posolite i dodajte oprane i isečene paprike.
Kad paprike omekšaju, dodajte opran i isečen paradajz pa sve zajedno pržite dalje uz stalno mešanje. Kad sok paradajza potpuno uvri, tada dodajte pola kaščice aleve paprike, pa sve još malo propržite, a zatim sklonite sa šporeta.
Ukoliko volite, možete na kraju razbiti 1 jaje u smesu i ostaviti da se proprži još par minuta. Dodajte sitno iseckan peršun. Služite dok je toplo.
Dobar tek!
Izvor:novine.ca
Nema komentara:
Objavi komentar