srijeda, 3. ožujka 2021.

Jedan fantastičan recept za vas, poznati bećarac ili bećar paprikaš koji je gotov za tren

 Ukoliko niste ljubitelj mesa imamo fantastičan recept za vas, poznati bećarac ili bećar paprikaš, tako mirišee da mu prosto nemožete odoliti....





Potrebno:

- 2-3 srednje glavice crnog luka,

- 500 grama  paprike

- 800 grama paradajza,

- pola šoljice ulja i so, aleva paprika, biber i peršun


Priprema:

Očistite, operite i na rebarca iseckajte crni luk i stavite na ulje da se prži sve dok luk ne postane staklast. Posolite i dodajte oprane i isečene paprike.

Kad paprike omekšaju, dodajte opran i isečen paradajz pa sve zajedno pržite dalje uz stalno mešanje. Kad sok paradajza potpuno uvri, tada dodajte pola kaščice aleve paprike, pa sve još malo propržite, a zatim sklonite sa šporeta.

Ukoliko volite, možete na kraju razbiti 1 jaje u smesu i ostaviti da se proprži još par minuta. Dodajte sitno iseckan peršun. Služite dok je toplo.  

Dobar tek!

Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar